Home » D:News » ”Şoferul Robot” transformă tancurile în maşini controlate de la distanţă, în doar 10 minute

”Şoferul Robot” transformă tancurile în maşini controlate de la distanţă, în doar 10 minute

Publicat: 13.10.2016
O nouă tehnologie poate tranforma orice tip de tanc într-unul controlat de la distanţă.

General Dynamics, producătorul tancurilor Abrams şi a vehiculelor blindate de luptă Stryker, a dezvăluit parteneriatul pe care l-a realizat pentru confecţionarea unei noi tehnologi. Aceştia vor lucra cu Kairos Autonomi, pentru a crea un kit care i-ar putea ajuta pe oficialii din cadrul armatei să-şi modernizeze tancurile şi orice alt vehicul de care au nevoie.

,,Nu trebuie să intri în vehicul şi să scoţi afară toate electronicele sau să-i schimbi modelul pentru a-l instala,” a declarat Phil Skuta, director al programelor marine din cadrul General Dynamics.

,,Noua tehnologie le oferă clienţilor noştri din domeniul militar opţiunea de a o instala rapid, în cel mai scurt timp vor avea un vehicul care poate fi controlat de la distanţă, fără ajutorul unui pilot,” a adăugat el.

Armata a instalat deja kiturile Kairos pe vehiculele disponibile pentru a crea tinţe în mişcare  pentru antrenamente, însă aceştia speră să le extindă şi către alte vehicule.Compania oferă două tipuri de kituri – un ,,şofer robot”  care conduce maşina precum un om şi poate fi instalat în 10 minute şi un kit mai avansat a cărui instalare durează câteva ore.

,,Sincer, tehnologia roboticii se schimbă atât de rapid încât nici nu-ţi poţi imagina pe cineva care produce sute de vehicule care sunt roboţi,” a declarat Kairos fondatorul Troy Takach.  ,,În momentul în care vor termina să le construiască, noua tehnologie îi va eclipsa,” a adăugat el.

Locotenentul General H.R. McMaster, care a condus Centrul pentru Integrarea Capabilităţilor Armatei din Statele Unite ale Americii, a declarat că vehiculele de luptă fără pilot sau controlate de la distanţă  ,,sunt ceva ce ne dorim cu adevărat ”.

La începutul lunii octombrie, BAE Systems şi-a prezentat prototipul pentru tancurile masive care ar putea într-o zi să înlocuiască vehiculele de luptă Bradley Fighting Vehicle.

Noul concept este o îmbunătăţire de înaltă tehnologie care încorporează un senzor pentru ţintire şi o reţea de conectivitate care va permite adăugarea unor tehnologii viitoare deoarece aceste sisteme vor evolua în timp.

Prototipul a fost îmbunătăţit cu un sistem nou de suspensii care vor spori mobilitatea în timpul manevrelor executate de Echipa de Lupte cu Vehicule Blindate. Vehiculul este echipat cu armură, rezervoare cu combustibil şi trapa pentru şofer de la Vehiculul Blindat Multifuncţional. De asemenea, este dotat cu electronice de 600 de volţi şi transmisii finale de la M109A7 cu care sunt prevăzute şi în sistemul curent al vehiculelor Bradley. 

Conform BAE, noul model va permite dezvoltarea rapidă a vehiculelor cu costuri foarte mici. 

Next Generation Bradley va utiliza o versiune mai modernizată a unei turele existente şi în sistemele actuale, suspensiile vor fi îmbunătăţite, de asemenea vor avea senzori pentru ţintire şi o reţea de conectivitate.

Prezentarea noului prototip a avut loc la câteva zile după dezvăluirea faptului că BAE Systems va începe să construiască un nou subamrin nuclear pentru britanici, pentru care Ministerul Apărării din Marea Britanie a alocat 1,7 miliarde de dolari. Primul submarin va fi lansat în 2030.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase