Home » D:News » 11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere

11 beneficii pentru organism ale consumului de bere
Publicat: 14.10.2016
Berea, ca şi vinul, are proprietăţi incontestabile. Faimoasa licoare combate anemia, e ideală pentru rinichi şi oase, dar ne poate ajuta să obţinem şi o piele catifelată. Medicul George Sireţeanu spune pentru Gândul ce alte beneficii mai poate avea.

Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malţ (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)şi magneziu (7,37 mg/100ml).  De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamina B9, scrie Gândul.

1. Menţine sănătatea rinichilor

Un studiu finlandez a demonstrat că, faţă de alte băuturi alcoolice, berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariţie a calculilor renali (pietre la rinichi).

2. Ameliorează digestia

Berea (în special cea brună) conţine până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conţine fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipaţia şi diareea).

3. Scade nivelul de colesterol „rău”

De asemenea, fibrele conţinute în bere ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol („colesterolul rău”).

4. Creşte aportul de vitamine B

Conform unui studio olandez, băutorii de bere au un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau  şi un nivel dublu faţă de  băutorii de  vin. Este cunoscut faptul că berea are un conţinut ridicat în vitamina B12, care are proprietăţi antianemice, fiind rar găsită în alte alimente.

5. Bună pentru sistemul osos

Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creşterea densităţii osoase.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase