Un bărbat a consumat cinci energizante pe zi, timp de trei săptămâni. Medicii au fost uimiţi de cazul lui

11 11. 2016, 00:07

Un bărbat care a băut câteva energizante pe zi a devenit galben şi a dezvoltat multiple tipuri de hepatită.

Medicii din cadrul Universităţii din Florida  au descoperit legătura dintre consumul de băuturi energizante şi efectele asupra sănătăţii. Înainte de a se îmbolnăvi, pacientul de 50 de ani a consumat  până la cinci energizante pe zi timp de trei săptămâni, pentru a-l ajuta să reziste în timpul muncii de constructor.

Băutura conţinea 40 de miligrame de vitamina B3, cunoscută ca şi niacină. Ingredientul este prezent în majoritatea băuturilor energizante, experţii recomandă consumarea a maximum 17 miligrame de niacină pe zi pentru bărbaţi şi 13 miligrame pe zi pentru femei.  Limita toxică a niacinei este de 500 de miligrame, dar efectele acumulate ale consumului substanţei pe termen lung au provocat afecţiunea bărbatului, spun doctorii. 

Pacientul a început să sufere de dureri abdominale, graţă şi vărsături, iniţial acesta considera că sunt provocate de răceală. Însă când pielea sa a devenit galbenă, iar urina s-a a căpătat o culoare închisă bărbatul a consultat medicul.

După consult, medicii au descoperit că bărbatul suferea de diferite tipuri de hepatită. Deşi avea virusul hepatitei C în corp, medicii nu îşi explică apariţia bruscă a simptomelor. De asemenea, pacientul a declarat că şi-a schimbat modul de viaţă, renunţând de ceva timp la consumul de alcool, nicotină, droguri sau relaţii sexuale riscante. În cele din urmă, doctorii au descoperit cauza – consumul de energizante. 

Pacientul a reuşit să se recupereze, dar medicii sunt încă îngrijoraţi în ceea ce priveşte efectele negative ale băuturii. 

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Care sunt efectele secundare ale băuturilor energizante?
 
Energizantele: ce conţin şi ce efecte au?
 
Efectul energizant al cafelei există doar în imaginaţie?
 
Cum să faci un energizant natural