Home » D:News » Cărui scop serveşte buzunarul mic de pe blugi sau capătul albastru al radierei? Iată zece obiecte uzuale şi întrebuinţele lor reale

Cărui scop serveşte buzunarul mic de pe blugi sau capătul albastru al radierei? Iată zece obiecte uzuale şi întrebuinţele lor reale

Publicat: 11.12.2016
Există multiple lucruri pe care le vedem zilnic, dar nu ştim cărui scop servesc. Iată câteva dintre obiectele uzuale şi întrebuinţările lor despre care puţini ştiu.

Gaica de agăţare din spatele cămăşii

Sursa: 123rf.com

În prima fază, scopul principal ar fi de a agăţa cămaşa. A doua explicaţie este legată de gulerele pentru cămăşi şi eşarfe, bucla ar fi fost utilizată într-o anumită măsură pentru legarea cravatei. Un al treilea motiv este legat de faptul că un tânăr american şi-ar fi tăiat bucla atunci când a început o relaţie pentru a arăta celor din jur că este cuplat. Tânăra ar fi început să poarte legată de buclă eşarfa cu inscripţiile universităţii pe ea.

Cilindrul de pe cablul laptopului 

Sursa: Wikimedia

Cilindrul suprimă zagomotul de frecvenţe înalte din circuitele electrice. Construcţia sa este extrem de simplă, acesta are o inserţie realizată din ferită, în care este învelit cablul. 

Mica gaură de la fereastra avioanelor

Sursa: 123rf.com

Două bucăţi de plexiglas sunt utilizate pentru realizarea hublourilor avioanelor. Singur, interiorul din sticlă s-ar putea sparge din cauza diferenţelor puternice de presiune dintre cabina avionului şi exteriorul acesteia. Micile găuri permit aerului să circule între cabină şi cele două geamuri, distribuind presiunea în mod egal între cele două.

Partea albastră a radierei

Sursa: 123rf.com

Majoriatatea persoanelor consideră că partea albastră a radierei este menită pentru ştergerea pixului. Însă, a fost construită original pentru ştergerea urmelor de creion de foile de hârtie groase.  Partea roz poate lăsa urme a ceea ce era scris înainte pe foaie, însă partea albastră reuşeşte să le îndepărteze. Producătorii de radiere au înţeles recent că oamenii nu ştiau scopul exact al părţii albastre a radierei, aşa că au început să facă publicitate părţii albastre ca având rol în eliminarea urmelor de pix. 

Găurile orizontale pentru nasturi, de la cămaşă

Sursa: 123rf.com

În general, gaica din partea superioară a cămăşii este orizontală, în timp ce găurile inferioare sunt verticale. Acestea au fost confecţionate astfel deoarece producătorii au considerat că nasturii de sus nu se vor închide în permanenţă. 

Cei doi ocheţi în plus de pe încălţăminte

Sursa: Wikimedia

Cei doi ocheţi suplimentari de pe încălţămintea sport au fost realizaţi pentru a fixa mult mai bine încălţămintea de picior, prevenind astfel frecarea părţii din spate a încălţămintei de picior, mai ales atunci când alergăm. 

O altă utilizare a ocheţilor este în cazul teneşilor, aceştia sunt aşezaţi în partea de jos, lângă talpă şi sunt realizaţi pentru ventilarea pantofului în interior. 

Gaura din lingura de paste

Sursa: Wikimedia

Gaura din lingura de paste a fost realizată pentru măsurarea corectă a cantităţii de paste utilizate pentru o singură porţie. Desigur, unele persoane mănâncă mai puţin, altele mai mult, dar gaura din lingură este perfectă pentru cantitatea ,,normală” de paste pe care o persoană ar trebui să o mănânce. 

Buzunarul mic de pe blugi

Sursa: 123rf.com

Cel mai comun răspuns al existenţei buzunarului mic este pentru depozitarea prezervativelor. Însă, micul buzunar a fost confecţionat pentru depozitarea diferitelor lucruri. Prima dată a apărut pe marca de blugi Levi, în 1873, şi era utilizat pentru transportarea ceasului. Cât despre nituri, acestea au un scop mult mai precis. Muncitorii purtau denim, dar munca intensivă provoca ruperea foarte desă a hainelor. Blugii cu nituri au devenit un mare succes, aceştia fiind purtaţi şi în zilele noastre. 

Gaura din capătul unui capac de pix

Sursa: 123rf.com

În acest caz, opiniile sunt împărţite, unii consideră că este menit să permită trecerea aerului către plămâni atunci când este înghiţit şi rămâne în gât. Conform medicilo, dacă un obiect se înţepeneşte în gâtul unei persoane va provoca inflamarea membranei. 

Bucata de material care este cumpărată o dată cu hainele noi

Sursa: BrightSide

Bucăţile de material nu sunt menite să fie utilizate ca petice atunci când se rup hainele. Acestea trebuie spălate cu detergent sau clor pentru ca persoana să observe cum reacţionează hainele noi cu chimicalele din diferite produse de curăţat. 

Sursă: Bright Side 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase