Home » D:News » În prosopul de baie se află milioane de bacterii. Cât de des ar trebui schimbat?

În prosopul de baie se află milioane de bacterii. Cât de des ar trebui schimbat?

Oana Bujor 01.06.2017
În prosopul de baie se află milioane de bacterii. Cât de des ar trebui schimbat?
Prosoapele sunt un instrument cheie atunci când vine vorba de igienă, însă, conform unui expert, acestea pot provoca mai mult rău decât bine. Acestea pot servi drept adăpost pentru nenumărate bacterii, fungi, bucăţi de piele moartă, materii fecale, urină şi alţi germeni care se află în baie.

Majoritatea germenilor provin din toaletă, aceştia se ascund în fibrele moi şi umede ale prosopului de baie. Expertul în igienă Philip Tiierno recomandă spălarea prosoapelor după a treia utilizare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.

Acesta poate fi utlizat a doua oară doar dacă a fost uscat între utilizări, spune profesorul Tierno, microbiolog din cadrul Universităţii din New York. 

,,Ideea centrală este să fim prudenţi şi conştienţi. Dacă din prosop provin mirosuri, oricare ar fi acestea înseamnă că în interior se află microbi care se dezvoltă, aşadar acesta ar trebui spălat,” spune Tierno. 

Persoanele care utilizează la comun acelaşi prosop sunt mult mai susceptibile la infecţii. Deoarece persoanele care împart acelaşi prosop pot intra în contact cu organisme cu care corpul nu este obişnuit. Printre aceştia se numără ,,stafilococul auriu” care poate da naştere unor infecţii.  

Prosoapele de baie susţin viaţa microbilor deoarece conţin apă, temperatura din interiorul lor este caldă, este prezent oxigenul, în interiorul său pH-ul este neutru, iar bucăţile de piele moartă de pe corpul uman servesc drept hrană pentru formele de viaţă instalate aici. În timp ce utilizăm prosopul pentru curăţarea corpului, microbii de pe acesta se impregnează pe prosop. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: