Home » D:News » Marea şi soarele, remediul perfect în combaterea insomniei

Marea şi soarele, remediul perfect în combaterea insomniei

Publicat: 14.05.2017
Marea şi soarele, remediul perfect în combaterea insomniei
Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia, în urma unor studii, că marea ne oferă numeroase beneficii, acţionând ca un remediu perfect împotriva insomniei. Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie le recomandă persoanelor care suferă de tulburări de somn să meargă cât mai des la mare. Climatul marin are efecte benefice asupra sistemului nervos.

De asemenea, privitul îndelung al apei mării ajută la eliminarea stersului acumulat, informează Rador.

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi de circulaţie defectuoasă a sângelui trebuie să petreacă cât mai mult timp în staţiunile şi sanatoriile de la mare. Marea are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de hipertensiune, contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Persoanelor hipertensive li se recomandă să petreacă cât mai mult timp în climatul marin, care ajută la scăderea tensiunii şi duce la apariţia senzaţiei de somnolenţă. Aceste persoane se simt minunat la mare, dorm suficient şi profund.

De asemenea, briza mării contribuie la reglarea funcţiilor căilor respiratorii, transformându-le în mult mai rezistente la viruşi şi boli, întărind imunitatea, creând o primă barieră împotriva bolilor pe parcursul întregului an. Medicii recomandă ca atunci când ne hotărâm să mergem înr-o vacanţă să optăm în primul rând pentru un sejur la mare. De asemenea, cercetătorii britanici ne amintesc că în timpul unui sejur la mare ar trebui să înotăm zilnic foarte mult sau să facem sport chiar pe malul mării. Specialiştii le recomandă celor care locuiesc în zonele limitrofe mării să găsească mereu refugiu la mare, după o zi grea de muncă pentru a elimina stresul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase