Home » D:News » Care este semnul după care pot fi depistaţi oamenii inteligenţi

Care este semnul după care pot fi depistaţi oamenii inteligenţi

Care este semnul după care pot fi depistaţi oamenii inteligenţi
Publicat: 03.06.2017
Visezi să te retragi într-un loc pustiu? Ai prefera să trăieşti într-un orăşel de ţară decât într-o metropolă? Te ascunzi când îţi sună cineva la uşă în mod neaşteptat? Dacă te regăseşti în toate astea, nu înseamnă că eşti o persoană antisocială, de fapt, ai putea fi un geniu.

Conform unui studiu NCBI, oamenii inteligenţi au tendinţa de a se asocia doar cu câteva persoane şi încearcă să interacţioneaze cât mai puţin. În general, satisfacţia lor creşte atunci când şi ajung să respecte această strategie de viaţă, scrie Gândul.

În opinia cercetătorilor Satoshi Kanazawa şi Norman Li, cei care caută fericirea în locuri izolate o pot şi găsi, asta dacă au o inteligenţie peste medie. După mai multe studii, specialiştii cred că oamenii pot avea o viaţă fericită în zone mai puţin populate. Ei au constatat că starea de beatitudine creşte atunci când interacţionăm cu persoanele iubite, în comparaţie cu momentele pe care le petrecem în comparaţia străinilor sau a cunoştinţelor, care nu ne aduc prea multe satisfacţii. În mod surprinzător, toţi participanţii la studiu, cu excepţia unui singur grup,  au  manifestat  un nivel mai mare de fericire atunci când au avut interacţiuni sociale frecvente. La ceilalţi, efectul a fost total opus.

Carol Graham a studiat efectele fericirii şi a explicat acest proces într-un articol. „Descoperirile sugerează că oamenii inteligenţi nu îşi petrec timpul socializând, pentru că au multe obiective pe termen lung de atins. Cu alte cuvinte, tocilarul, care spune că are lucruri mai bune de făcut decât să stea cu prietenii, strigă, de fapt, adevărul.  

Cu alte cuvinte, data viitoare, când veţi alege să staţi acasă, nu să mergeţi la club, vă puteţi simţi un om inteligent.
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase