Home » D:News » De ce lunea este o zi atât de deprimantă

De ce lunea este o zi atât de deprimantă

De ce lunea este o zi atât de deprimantă
Publicat: 05.06.2017
Lunea este o zi deprimantă pentru foarte mulţi dintre noi. Specialiştii cred însă că în spatele acestui aspect se ascund propriile noastre nemulţumiri.

 „Ziua de luni este prima zi a săptămânii.Toţi cei care resimt această zi într-un mod negativ, aproape depresiv, sunt în mod cert nemulţumiţi de propria viaţă, familie sau job. De aceea, întrebarea care se pune din perspectivă psihologică este următoarea: urăşti ziua de luni? Dacă răspunsul este da, încearcă să faci o introspecţie şi să descoperi, de fapt, ce urăşti. Ziua de luni este doar un paravan în spatele căruia se pot ascunde o seamă întreagă de nemulţumiri, furie, deznădejde, depresie, anxietate şi încă multe altele. Până nu vei rezolva toate aceste problemele de fond, lunea va rămâne ziua pe care o urăşti”’, subliniază psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

De multe ori, psihicul percepe începutul de săptămână ca pe o nouă agresiune, o nouă reîntoarcere spre ceva de care doreşti cumva să scapi.  „Acest aspect poate duce la modificări de comportament, la tulburări de personalitate, la dereglarea somnului, la dereglarea vieţii sexuale, la probleme de alimentaţie, depresie, anxietate, atacuri de panică. Deci, gândiţi-vă bine ce înseamnă, de fapt, lipsa de chef pe care o resimţiţi lunea”, mai spune psihoterapeutul Constantin Cornea. 

De unde vine starea aceea de anxietate, nervozitate, lipsă de chef?„Din toate acele aspecte care te nemulţumesc şi la care te întorci la început de săptămână, iar acestea pot fi destul de multe. Poate fi vorba despre un job care nu îţi place, o relaţie cu un şef care te stresează.

Dacă doriţi, vă propun un exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi dacă săptămâna voastră de lucru ar începe marţea. Nu cumva ar deveni marţea cea mai grea zi? Asta înseamnă că lunea este doar un nume, iar serviciul nu este tocmai ceea ce vă doriţi”, adaugă specialistul.

Vezi în  Gândul paşii pe care îi putem urma pentru a alunga stresul!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase