Descoperire uimitoare privind momentul morţii. Ce simte cu adevărat o persoană cu boală în fază terminală

07 06. 2017, 09:18

Un studiu recent dezvăluie sentimentele pe care oamenii le experimentează atunci când sunt pe punctul de a muri, suprinzător, aceştia resimt sentimente de bucurie, informează Independent. Cercetarea publicată în revista Psychological Science a comparat modul în care oamenii îşi imaginează momentul morţii şi felul în care aceştia se simt cu adevărat. Aceştia au analizat persoane cu boli în faze terminale. 

Aceştia au descoperit că persoanele care îşi imaginează propriile morţi consideră procesul unul negativ şi îngrijorător. Însă persoanele aflate pe moarte aveau o atitudine mult mai pozitivă decât se aşteptau cercetătorii. 

,,Oamenii sunt creaturi extrem de adaptabile, atât fizic cât şi emoţional, astfel putem să ne continuăm ziua chiar dacă avem boli grave sau nu,” a declarat Kurt Gray din cadrul Universităţii din Carolina. ,,În creierul nostru, moartea este asociată singurătăţii, însă ultimele cuvinte ale persoanelor aflate în ultimele momente ale vieţii sunt pline de iubire, conexiune socială şi înţeles,” adaugă el. 

În prima parte a studiului au fost analizate postările de pe un blog ale persoanelor cu boli în faze terminale. De asemenea, au fost analizate şi postările persoanelor are au trebuit să-şi imagineze că sunt pe moarte. Cercetătorii au utilizat un soft computerizat pentru a analiza textele celor două grupuri. Astfel au descoperit că persoanele aflate cu adevărat în faze terminale şi-au descris activităţile prin cuvinte mult mai pozitive decât cele care au pretins că mai au câteva luni de trăit. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se întâmplă înainte de a muri? Chimiştii explică cum ”trăieşte” omul moartea – VIDEO
 
Sam Parnia, medicul care poate „învia” morţii
 
Experienţele la limita morţii. De ce par „mai reale ca realitatea”
 
Te relaxezi mergând la cumpărături atunci când ai o problemă? Iată de ce acest lucru ţi-ar putea face rău