Electricianul din Galaţi pasionat de artă care a înlocuit creionul de tensiune cu o pensulă: pictează tot ce îi iese în cale

14 07. 2017, 15:00

Sorin Grecu, de 47 de ani din comuna Şiviţa, s-a apucat de pictat din pasiune, dar şi de nevoie: în urmă cu zece ani el a fost concediat şi, pentru că nu găsea nimic de lucru, a început să picteze, relatează Mediafax.

El pictează tot ce îi iese în cale: case, garduri, fântâni şi trotuare. De asemenea, în calea pensulei sale au ajuns magazinele şi cârciumile din sat. De aceea, mesajele picturilor lui Grecu sunt diferite: peisaje şi portrete pe case, dar şi imagini caricaturale la barul şi la alimentara din sat.

”Ploua afară când am făcut pictura asta, nu avem umbrelă şi mi-a venit ideea să-l fac pe nenea ăsta, să stea sub umbrelă, măcar pe el să nu-l ude. Dincolo, la garaj mi-am făcut o privelişte frumoasă. Doamna cu cheia în gură de pe gard a apărut pentru că îmi pierdeam mereu cheile, pictura este ca să-mi aduc aminte unde-i cheia”, povesteşte Sorin Grecu.


Lucrează la comandă, aşa cum îi cere clientul, pe orice suprafaţă şi cu orice material.

Electricianul ajuns pictor a făcut şi o şcoală de artă care, potrivit propriilor afirmaţii, nu-l ajută în noua ocupaţie, dar nici nu-l încurcă, deoarece totul se bazează pe talent: ”Cu talentul de la Dumnezeu, zugrăvesc doar eu. Sunt un zugrav, pe româneşte, fac lumea veselă pe aici, pe stradă”.

Iar consătenii sunt de acord cu Sorin Grecu.

”Cel mai tare! E băiat de băiat. Talentat. Mie mi-a pictat un păun şi i-am spus să-mi facă aici şi un vânător. E tare, e bun….Îmi place şi cum arată magazinul. Vin cu drag. Parcă intră altfel vinişorul. Când vii de la câmp, bei o bere, apoi te duci acasă. Altă privelişte”, spune un localnic.

”Operele” electricianului din Şiviţa au ajuns şi în oraşul luminilor. Sorin Grecu a mers la Paris şi, cu ajutorul unor prieteni, a găsit de lucru: pe bani frumoşi a pictat ziduri, a realizat desene 3D pe asfalt şi a făcut amenajări interioare.

În curând, ineditul pictor va pleca în Spania: acolo va picta pereţii unui restaurant din Madrid.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Artistul care foloseşte voma a peste 50.000 de muşte pentru a crea opere de artă (VIDEO)

Arta rupestră din peştera Chauvet, cea mai veche şi mai detaliată din lume

Picturile vii ale Alexei Meade dau o noua dimensiune artei

Operatia pe creier l-a transformat intr-un artist talent