Home » D:News » Cum a ajutat un papagal la rezolvarea unei crime conjugale

Cum a ajutat un papagal la rezolvarea unei crime conjugale

Publicat: 22.07.2017
Cum a ajutat un papagal la rezolvarea unei crime conjugale
O femeie din Michigan şi-a ucis soţul şi apoi a încercat să-şi ia propria viaţă în urmă cu doi ani. De atunci, judecătorii nu au dat încă o sentinţă definitivă în acest caz, deşi femeia este judecată pentru omor deosebit de grav. Singurul martor la crimă a fost papagalul cuplului, despre care familia bărbatului susţine că ar putea să-şi amintească şi să rostească cuvintele rostite de cei doi înainte ca femeia să deschidă focul asupra soţului ei, având în vedere că pasărea repetă obsesiv cuvintele „Nu trage!”, imitând tonul vocii bărbatului ucis, potrivit BBC News.

Glenna Duram şi-a împuşcat mortal soţul, pe Martin Duram, în anul 2015, după care a încercat să se sinucidă. Martor la întreaga scenă a fost papagalul cuplului, Bud, un papagal gri african capabil să repete cuvintele rostite de oameni, informează Gândul.

Familia lui Martin este extrem de nemulţumită de faptul că procesul durează de aproape doi ani şi că, deşi a fost judecată sub acuzaţia de omor deosebit de grav, Glenna nu a primit până acum o pedeapsă definitivă. Procurorii susţin că decizia finală ar urma să fie dată la finalul lunii.

Totuşi, membrii familiei lui Martin susţin că detaliile cheie în acest caz le-ar putea oferi papagalul Bud, care, din 2015 încoace repetă continuu cuvintele „Nu trage!”, rostite cu o voce care o imită pe cea a victimei. Cu toate acestea, pasărea nu a fost adusă în sala de judecată. 

„Cred cu adevărat că el a fost acolo şi că îşi aduce aminte ce au spus cei doi atunci. El înregistrează tot ce aude şi repetă cu o voce care seamănă cu cea ale cărui vorbe le rosteşte”, a spus mama lui Martin Duram. 

Unul dintre procurorii care s-au ocupat de cazul crimei din Michigan a admis, iniţial, că pasărea poate fi considerată martor, însă cererea lui a fost respinsă de ceilalţi colegi, motivând că o pasăre nu poate fi adusă în sala de judecată într-un proces atât de grav.