Home » D:News » O tartă cu fructe, veche de 106 ani, a fost descoperită într-o ”stare perfectă de conservare”

O tartă cu fructe, veche de 106 ani, a fost descoperită într-o ”stare perfectă de conservare”

O tartă cu fructe, veche de 106  ani, a fost descoperită  într-o ”stare perfectă de conservare”
Publicat: 12.08.2017
Cercetătorii din Noua Zeelandă au descoperit o tartă cu fructe veche de 106 ani ''conservată perfect'' într-o zonă izolată din Antarctica.

Delicatesa realizată de compania Huntley şi Palmers a fost descoperită în ambalajul său original din hârtie, fiind păstrată într-o cutie metalică, afirmă cercetătorii din cadrul Antarctic Heritage Trust din Christchurch. 

,,A fost o adevărată surpriză să descoperim o tartă cu fructe conservată atât de bine,” a declarat managerul programului, Lizzie Meek. Echipa sa consideră că prăjitura, descoperită pe un raft dintr-o colibă din Cape Adare, a făcut parte din rezerva de hrană a expediţiei lui Robert Falcon Scott din 1911, relatează SBS

Aceste colibe din Antarctica sunt printre primele şi singurele construite de om pe continent în timpul expediţiei lui Norwegian Carsten Borchgrevink realizată în 1899 şi au fost utilizate în timpul expediţiei lui Scott din 1911. 

Deşi tarta avea un aspect şi un miros comestibil, gustul pe care îl are un astfel de produs după 106 ani este încă un mister. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase