Home » D:News » O nouă criză iminentă ar putea lovi omenirea. Pericolul de care se teme preşedintele Ungariei

O nouă criză iminentă ar putea lovi omenirea. Pericolul de care se teme preşedintele Ungariei

09.01.2017
O nouă criză iminentă ar putea lovi omenirea. Pericolul de care se teme preşedintele Ungariei
Preşedintele ungar Janos Ader a avertizat, joi, asupra unei crize iminente de apă potabilă la nivel global şi a propus crearea unui organism internaţional format din oameni de ştiinţă sub egida ONU pentru a face faţă acestui pericol, relatează agenţia MTI.
În cadrul unei conferinţe desfăşurate la Stockholm, Janos Ader a spus că „lumea a înţeles acum impactul schimbărilor climatice, dar nu a înţeles şi impactul crizei apei”.
 
Preşedintele Ungariei a insistat că toate ţările lumii vor fi afectate de criza apei şi a spus că „drama apei este în desfăşurare”, iar crizele politice din prezent au avut legături cu problemele privind alimentarea cu apă, relatează Mediafax.
 
„Nu mai vorbim despre viitor, ci despre problemele cardinale ale prezentului”, a spus Ader, în faţa regelui suedez Carl XVI Gustaf.
 
În discursul său, preşedintele ungar a opinat că uzinele energetice pe bază de cărbune trebuie suprimate nu numai din cauza emisiilor ridicate de dioxid de carbon, ci şi pentru că au consumat „la fel de multă apă cât necesarul pentru un miliard de persoane”.
 
Janos Ader a cerut creşterea investiţiilor în infrastructura de apă şi înfiinţarea unui organism sub egida ONU, format din oameni de ştiinţă, care să supravegheze aspectele legate de situaţia apei potabile.
 
„Dacă nu se vor schimba politicile actuale legate de apă, lupta împotriva sărăciei nu poate avea succes”, a conchis Ader.