Home » Natură » O plantă care se regăseşte peste tot a fost declarată cea mai alergenică buruiană din ţară. Ce păţeşti de la ea şi ce pedepse primesc cei care nu o distrug

O plantă care se regăseşte peste tot a fost declarată cea mai alergenică buruiană din ţară. Ce păţeşti de la ea şi ce pedepse primesc cei care nu o distrug

O plantă care se regăseşte peste tot a fost declarată cea mai alergenică buruiană din ţară. Ce păţeşti de la ea şi ce pedepse primesc cei care nu o distrug
Publicat: 31.08.2017
Consiliul General al Capitalei (CGMB) a decis amendarea cu până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice sau juridice care nu distrug ambrozia, considerată o plantă care provoacă alergii foarte puternice.

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei”, se precizează în proiectul de hotărâre aprobat, miercuri, de CGMB.

Proiectul mai prevede că nerespectarea acestei prevederi de către administratorii domeniului public şi privat ai municipiului Bucureşti, precum şi de către persoanele fizice şi juridice, constituie contravenţie şi se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoane juridice.

MAI MULTE DESPRE AMBROZIE, SIMPTOME ŞI TRATAMENT, PE CSID.RO

Prin iniţiativa Municipalităţii se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere şi distrugere vor fi aplicate în mediul urban.

„Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se realizează de către Direcţia Generală de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi Primăriile sectoarelor 1-6, prin împuterniciţii acestora, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată în proiect.

Ambrozia este considerată una dintre cele mai alergenice plante din România. Aceasta este o plantă perenă, prezentă în grădini, culturi de cereale, dar mai ales în zonele lăsate în pargină.

Alergia la ambrozie se manifestă, cel mai frecvent, prin strănut, mâncărime de nas sau ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii. În zona Ilfov-Bucureşti au fost semnalate ca puncte principale de răspândire a acestei specii următoarele localităţi: Bălăceanca, Căldăraru, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domenştii de Sus, Pantelimon, Poşta şi Tânganu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase