Home » D:News » Un obicei extrem de simplu te poate ajuta să fii mai sănătos şi să trăieşti mai mult

Un obicei extrem de simplu te poate ajuta să fii mai sănătos şi să trăieşti mai mult

Un obicei extrem de simplu te poate ajuta să fii mai sănătos şi să trăieşti mai mult
Publicat: 09.09.2017
Deşi fiecare dintre noi are nevoi diferite, e de preferat ca un adult să aibă şapte până la nouă ore de odihnă pe noapte.

Somnul poate face minuni pentru organismul tău. Iată ce cred specialiştii, potrivit CSID:

 1. Pielea îţi va mulţumi

Colagenul, proteina care se regăseşte în structura pielii, ajută la creşterea celulelor noi şi la eliminarea celor moarte, este produsă în timpul somnului. De asemenea, colagenul ajută la prevenirea ridurilor şi la creşterea elasticităţii pielii.

Beneficiile nu se opresc însă aici, pentru că un somn adecvat poate ajuta la reducerea inflamaţiei şi umflăturilor. După o noapte în care nu te-ai odihnit suficient, te poţi simţi umflat, deoarece organismul păstrează mai mult lichid în corp şi produce mai mult cortizol, hormonul de stres. Un somn bun te poate ajuta să scapi de lichidul în exces şi să ai pielea pe care o doreşti.

2. Vei avea o dispoziţie mai bună

Când te odihneşti, reduci riscul apariţiei depresiei. Altfel, te poţi simţi trist, supărat şi stresat. Dacă sări peste orele de somn, e posibil să reacţionezi într-un mod exagerat la evenimentele care se petrec pe parcursul zilei, iar asta pentru că nu te poţi tempera. Când vine vorba de anxietate, un studiu arată că atunci când privezi organismul de somn, este posibil să creşti riscul de „anxietate anticipată”, stare cu care te poţi confrunta înainte de o călătorie sau o manifestare importantă.

3. Îţi vei aminti uşor anumite lucruri

Dacă dormi suficient, îţi poţi îmbunătăţi memoria şi puterea de concentrare. Somnul ajută la consolidarea amintirilor,  şi a conexiunilor între celulele, permiţând astfel informaţiilor să treacă mai uşor de la o zonă la alta a creierului. Cu alte cuvinte, te vei putea concentra uşor, vei învăţa repede, iar deciziile nu vor mai fi greu de luat.

Citeşte continuarea pe CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase