Prima pagină D:News

Pastele care te ajută să eviţi operaţiile chirurgicale în cazul unui infarct

Redactia Descopera.ro | 10.29.2017 | ● Vizualizări: 812
Pastele care te apără de infarct. Au rol de by-pass natural şi ar putea evita tratamentul chirurgical     infarct, dieta, cercetatori, italieni, paste, probleme cardiace + zoom
Galerie foto (1)

Nutriţioniştii ar recomanda ca pastele să fie evitate în dieta alimentara, dar nu de aceeaşi părere sunt cercetătorii italieni care au descoperit că acestea ne apără de infarct.

Pentru a beneficia de efectele bune asupra inimii trebuie ca pastele să fie preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct.

Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au făcut studiul pe şoareci de laborator, pe care i-au hrănit cu noul tip de paste. Cei cărora le-au fost introduse în dietă au trăit mai mult şi nu au avut probleme cardiace decât grupul de control, care a fost hrănit cu paste normale.

Mai mult, Vincenzo Lionetti, coordonatorul studiului, a declarat că este pentru prima dată când se observă că alimente funcţionale au rol de by-pass natural. Savantul este convins că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI