Home » D:News » Un studiu scoate la iveală că o dietă săracă în calorii poate fi un tratament eficient împotriva diabetului de tip II

Un studiu scoate la iveală că o dietă săracă în calorii poate fi un tratament eficient împotriva diabetului de tip II

Un studiu scoate la iveală că o dietă săracă în calorii poate fi un tratament eficient împotriva diabetului de tip II
Publicat: 14.11.2017
O echipă de cercetare de la Universitatea Yale a ajuns la concluzia, în urma experimentelor pe animale, că o dietă foarte săracă în calorii poate inversa diabetul de tip II. Noul studiu este foarte important pentru elaborarea unui tratament împotriva maladiei severe.

Studiul a scos la iveală că o dietă care are un sfert din aportul caloric normal poate inversa diabetul de tip II la şoareci, scrie Science Daily.

Folosind o metodă inovativă, bazată pe analizarea izotopilor, cercetătorii au putut monitoriza şi calcula un număr de procese metabolice care contribuie la creşterea în producţie a glucozei. Metoda, cunoscută sub denumirea de PINTA, a permis cercetătorilor să realizeze un set de analize cu privire la procesele metabolice ale ficatului care pot contribui la rezistenţa la insulină şi rata crescută de producţie a glucozei – cele două procese cheie care cauzează concentraţiile mari de zahăr.

„Utilizând această abordare de a înţelege metabolismul ficatului, am arătat că o combinaţie de trei mecanisme este responsabilă pentru inversarea rapidă a hiperglicemiei datorată unei diete cu conţinut caloric foarte scăzut”, a precizat Gerald I. Shulman, autorul acestui studiu.

Următorul pas este de a confirma dacă acest studiu poate fi aplicat şi oamenilor, cu aceleaşi rezultate mulţumitoare. „Rezultatele, dacă sunt confirmate la oameni, ne vor oferi o nouă metodă pentru a trata pacienţii cu diabet de tip II”, a conchis Shulman.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Eşti stresat? Rişti să faci diabet zaharat!

A fost descoperit un nou tip de diabet. Apare mult mai frecvent decât cel de tip 1

Viagra nu este bună doar pentru viaţa sexuală, ci şi pentru una dintre bolile majore ale secolului

Alimentul care previne diabetul: ce trebuie să mănânce persoanele cu o stare pre-diabetică pentru a ţine la distanţă boala?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase