Ce tip de şoferi îşi pierd cel mai uşor atenţia atunci când conduc

23 11. 2017, 09:00

This browser does not support the video element.

Faptul că şoferii sunt distraşi de anumite lucruri provoacă aproximativ 12% dintre accidentele rutiere. Conform Independent, printre lucrurile care îi distrag pe şoferi se numără utilizarea telefonului mobil şi a radioului. 

Vârsta, sexul şi anumite tipuri de personalitate pot duce la distragerea atenţiei mult mai rapide, informează specialiştii din cadrul Institute of Transport Economics din Norvegia. În cadrul cercetării au fost analizaţi 1.100 de elevi de liceu şi 617 adulţi. ”Am descoperit că tinerii sunt printre persoanele cel mai uşor de distras,” a declarat cercetătorul Ole Johansson. ”Printre alte persoane predispuse pierderii atenţiei sunt cele care conduc des şi cele cu personalităţi neurotice sau extrovertite,” adaugă el. 

Studiile anterioare au dovedit că doar două secunde de pierdere a atenţiei la volan pot fi fatale. Peste un milion de oameni sunt ucişi  în cadrul accidentelor rutiere la nivel global, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Când vor putea fi utilizate maşinile fără şofer
 
Vor dispărea permisele de conducere până în 2040?
 
Maşina care se conduce singură şi autobuzul în care se lucrează. ce puteţi vedea la un târg universitar de joburi din România
 
Şoferii periculoşi din trafic: aproape jumătate se urcă obosiţi şi 20% au condus sub influenţa alcoolului cel puţin o dată