Home » D:News » Cantitatea optimă de cafea pe care trebuie să o bei pe zi

Cantitatea optimă de cafea pe care trebuie să o bei pe zi

Cantitatea optimă de cafea pe care trebuie să o bei pe zi
Publicat: 01.12.2017
Cafeaua este una dintre băuturile cele mai controversate. Tot timpul apar studii care spun că prea multă cafeină ne face rău sau că, dimpotrivă, consumul de cafea este benefic pentru sănătate.

Recent cercetătorii de la Universitatea din Southampton au publicat în British Medical Journal un studiu care spune că nu trebuie să ne temem să bem cafea. Ei au analizat peste 220 de cercetări legate de consumul de cafeină şi au ajuns la concluzia că putem bea chiar şi 4 ceşti pe zi fără să ne temem. Mai mult, această cantitate poate să ne ajute să fim mai sănătoşi.  Oamenii de ştiinţă britanici spun că una peste alta riscurile ce vin odată cu consumul de cafea sunt mai mici decât beneficiile asupra organismului.

Băutorii de cafea sunt mai puţin expuşi riscului de a avea boli hepatice, diabet, demenţă, diferite de cancer. Chiar şi pericolul de atac vascular cerebral este mai mic la cei care consumă cafeină în mod constant.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale cafelei este indicat să consumaţi între 3 şi 4 ceşti pe zi, potrivit unui studiu. În acest caz scade riscul de a muri, indiferent de cauze, cu 17%. Chiar şi cei care obişnuiesc să consume 7 ceşti sunt mai sănătoşi. Statisticile nu se aplică femeilor însărcinate sau celor care au probleme de fragilitate a oaselor.

Citeşte continuarea pe Gustarte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase