Home » D:News » Cum putem gestiona problema dinţilor de lapte la vârstă adultă

Cum putem gestiona problema dinţilor de lapte la vârstă adultă

Cum putem gestiona problema dinţilor de lapte la vârstă adultă
Publicat: 03.01.2018
Peste 80% din populaţia adultă are cel puţin un dinte lipsă. Din acest procent, foarte puţini sunt cei cărora nu le-au crescut toţi dinţii permanenţi, însă există şi astfel de excepţii. Dacă un adult mai are un dinte de lapte, de cele mai multe ori îl va pierde undeva între 20 şi 45 ani. Soluţia ideală într-o astfel de situaţie este înlocuirea lui cu un implant dentar.
„În mod normal, până la vârsta de 12 ani, toţi dinţii temporari sau „de lapte”, sunt înlocuiţi de cei permanenţi. Din diverse motive, există totuşi şi cazuri în care unul sau mai mulţi dinţi definitivi nu s-au format în os şi nu pot erupe în cavitatea bucală. În acest caz, dinţii temporari care ar fi trebuit înlocuiţi cu cei definitivi, rămân în continuare pe arcadele dentare, provocând probleme estetice şi funcţionale”, afirmă dr. Andra Custură, medic stomatolog.
 
Atunci când un dinte permanent lipseşte, linia surâsului se mută într-o parte. Treptat, şi zâmbetul începe să arate strâmb.
 
Cum decurge înlocuirea dintelui de lapte?
 
Un dinte de lapte poate deveni anchilozat (condensat) în osul arcadei şi va fi subdimensionat (în infraocluzie). Aceşti dinţi vor fi dificil de extras dacă sunt condensaţi. Planificarea este o etapă esenţială atunci când se înlocuieşte dintele de lapte cu un implant dentar. Ortodontul poate interveni pentru a obţine spaţiul necesar ca implantul să arate bine.
 
Extracţia dintelui de lapte, înlocuirea cu un implant dentar, bont şi coroană se realizează treptat, însă, dacă au loc în aceeaşi zi, pot avea multiple dezavantaje, iar în acest caz, coroana este temporară, doar cu rol estetic.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase