Home » D:News » China se pregăteşte de război. Preşedintele chinez: ”personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăţi sau de moarte”

China se pregăteşte de război. Preşedintele chinez: ”personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăţi sau de moarte”

China se pregăteşte de război. Preşedintele chinez: ”personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăţi sau de moarte”
Publicat: 06.01.2018
Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut, joi, armatei ţării să fie pregătită pentru război şi să nu se teamă de moarte în demersul de apărare a poporului, pe fondul intensificării tensiunilor din Peninsula Coreeană, relatează site-ul televiziunii France24.

În cadrul unui discurs fără precedent, Xi Jinping s-a adresat în faţa a peste 7.000 de militari înarmaţi, în provincia Hebei din nordul Chinei.

„Personalul militar nu ar trebui să se teamă de greutăţi sau de moarte. Ofiţerii şi soldaţii ar trebui să fie îngrijiţi în mod generos, în timp ce stilurile de lucru nedorite şi corupţia ar trebui să fie restricţionate cu hotărâre”, a spus preşedintele chinez.

Xi Jinping a cerut armatei să consolideze pregătirea militară orientată spre luptă şi să se concentreze asupra mijloacelor de război de înaltă tehnologie.

„Creaţi o forţă de elită, puternică, care să fie întotdeauna pregătită pentru luptă, capabilă să lupte şi să fie sigură de victorie, pentru a îndeplini sarcinile atribuite de Partid şi de oamenii din noua eră. O atenţie deosebită ar trebui acordată digitalizării, astfel încât să fie promovate talente militare de înaltă clasă”, a mai spus liderul de la Beijing.

De la preluarea mandatului, în 2012, Xi Jinping a militat pentru dezvoltarea capacităţilor armatei chineze, care este în prezent cea mai mare din lume din punct de vedere numeric (2.285.000 – personal activ).
 
China este implicată în conflictul din Peninsula Coreeană privind dezvoltarea programelor nucleare şi cu rachete balistice, favorizând de mai multe ori partea nord-coreeană. În plus, regimul de la Beijing a exprimat pretenţii tot mai ferme pentru vaste întinderi din Marea Chinei de Sud, s-a angajat în confruntări cu Japonia asupra unor insule din Marea Chinei de Est, precum şi cu India în privinţa unor regiuni din Himalaya.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase