Home » D:News » Cele mai importante studii din domeniul sănătăţii ale anului 2017

Cele mai importante studii din domeniul sănătăţii ale anului 2017

Cele mai importante studii din domeniul sănătăţii ale anului 2017
Publicat: 11.01.2018
Acum că abia ne împrietenim cu 2018, ne-am gândit să îi mulţumim lui 2017 pentru toate informaţiile utile pe care ni le-a oferit. Am ales să amintim patru dintre cele mai interesante informaţii aflate în urma unor studii importante în materie de sănătate.
Importanţa vitaminei D
 
Vitamina D este un nutrient vital, ajutând intestinele să absoarbă calciul necesar, menţinând în acelaşi timp calciu şi fosfat la concentraţiile potrivite pentru a susţine creşterea şi întreţinerea osoasă sănătoasă. Fără nivele adecvate în organism, oasele pot deveni fragile şi deformate.Vitamina D nu este prezentă în mod natural în multe alimente, în schimb cea mai mare parte a cerinţei noastre este sintetizată în piele după expunerea la lumina ultravioletă a soarelui.
 
În ciuda importanţei vitaminei D, mulţi oameni din Statele Unite nu au niveluri suficiente în corpul lor. De exemplu, un studiu a constatat faptul că în ansamblu, mai mult de 40% din populaţia din S.U.A. a prezentat deficienţă de vitamina D, ceea ce mai târziu a fost denumită drept pandemie.
 
Colesterolul bun ar putea fi periculos
 
Un nou studiu publicat în European Heart Journal constată faptul că aşa numitul colesterol „bun” sau colesterolul cu densitate mare a lipoproteinelor (HDL) poate creşte, de fapt, riscul decesului prematur. Şi totuşi, comunitatea medicală sugerează faptul că nivelurile mai ridicate ale colesterolului bun sunt de dorit, deoarece pot proteja împotriva bolilor de inimă şi a accidentului vascular cerebral. Contrar acestuia este colesterolul „nociv” sau lipoproteina cu densitate scăzută (LDL), care blochează arterele.
 
Citeşte continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase