Home » D:News » Greşelile pe care le fac femeile când ţin dietă

Greşelile pe care le fac femeile când ţin dietă

Greşelile pe care le fac femeile când ţin dietă
Publicat: 17.02.2018
Îţi sunt familiare greşelile clasice pe care oricine le poate face atunci când e la dietă, precum scoaterea proteinelor animale din alimentaţie, săritul peste micul dejun sau excesul de fructe, pentru că sunt mult mai gustoase decât legumele. Dar mai există câteva lucruri care îţi sabotează dieta şi pe care trebuie să le eviţi. Acestea, deşi par minore, nu doar că nu te vor ajuta să scapi de kilogramele nedorite, ci chiar te pot face să adaugi o măsură în plus la haine. Iată care sunt aceste capcane şi cum le poţi evita cu succes.
Îţi spui că eşti la dietă
 
Când începi să mănânci sănătos cu scopul de a da jos câteva kilograme, este tentant să te gândeşti la acest lucru ca  fiind o dietă. Doar că, genul acesta de condiţionare te trimite pe un drum greşit: folosind termenul dietă, asta înseamnă că, atunci când ai atins numărul de kilograme dorit sau scopul pentru care ţi-ai propus să mănânci sănătos, vei renunţa la toate aceste obiceiuri benefice. Pentru cei mai mulţi dintre noi, dieta e un lucru care vine şi pleacă din viaţa noastră şi nu ceva care să ţină pe termen lung. Pentru a pierde kilograme şi a nu le pune la loc, trebuie să ne schimbăm obiceiurile şi stilul de viaţă iar alimentaţia pe care o adoptăm trebuie să fie una echilibrată, care nu ne face să ne simţim tot timpul flămânzi.
 
Salata are doar frunze
 
Multe femei fac greşeala de a înlocui una dintre mesele zilei cu o salată. Deşi pare un lucru benefic, dacă aceasta nu este suficient de săţioasă, devine o armă cu două tăişuri: o salată alcătuită doar din frunze te va face să îţi fie foame destul de repede după ce ai mâncat-o şi astfel ajungi să dai iama în gustări cel puţin îndoielnice, dacă nu chiar în primul fast food care îţi iese în cale. Dacă ai ales să înlocuieşti una dintre mese cu o salată, ai grijă ca aceasta să includă suficiente substanţe nutritive şi săţioase, precum o porţie de proteine (carne slabă, ou, brânză sau nuci) şi grăsimi sănătoase (avocado şi ulei de măsline).
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase