Home » D:News » Ce s-ar putea întâmpla dacă maşina lui Elon Musk din spaţiu va contamina alte planete cu bacterii de pe Pământ

Ce s-ar putea întâmpla dacă maşina lui Elon Musk din spaţiu va contamina alte planete cu bacterii de pe Pământ

Ce s-ar putea întâmpla dacă maşina lui Elon Musk din spaţiu va contamina alte planete cu bacterii de pe Pământ
Publicat: 08.03.2018
Cercetătorii sunt îngrijoraţi cu privire la maşina Tesla din spaţiu. Ei se tem că maşina lui Elon Musk conţine nenumărate bacterii de pe Pământ care ar putea contamina Marte.

Contaminarea unei alte lumi este fix lucrul pe care NASA încearcă să-l evite, la bază fiind un motiv întemeiat. În cazul în care microbii de pe Pământ vor rezista pe o nouă planetă, precum Marte, atunci când cercetătorii vor căuta viaţă în aceste locuri ar putea confunda bacteriile de pe Terra cu organismele care ar avea origini extraterestre. 

O astfel de greşeală ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care oamenii îşi vor înţelege locul în univers. Conform Tech Times în lumi care există posibilitatea vieţii microbiene precum luna lui Jupiter, Europa sau cea a lui Saturn, Enceladus contaminarea cu microbi de pe Pământ ar putea interacţiona cu organismele care ar putea exista acolo. 

Acest lucru ar putea avea efecte devastatoare asupra ecosistemului, după cum a fost observat şi pe Pământ în momentul în care o specie invazivă este introdusă într-o zonă a lumii unde nu a existat în mod obişnuit.

O nouă specie agresivă amplasată într-un nou ecosistem s-ar putea să nu aibă un prădător natural sau control. Aşadar aceştia s-ar putea înmulţi rapid şi ar putea devenii practic un invadator al zonei. De asemenea speciile native s-ar putea să nu aibă un sistem prin care să se apere de noii invadatori. 

Organizaţia pentru Protecţie Planetară din cadrul NASA promovează responsabilitatea privind explorarea Sistemului Solar. ”Protecţia planetară este esenţială doarece trebuie conservată abilitatea noastră de a studia alte lumi atunci când acestea sunt în starea lor naturală,” au declarat membrii organizaţiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cel mai important competitor al companiei SpaceX şi-ar putea diminua costurile de lansarea a rachetelor cu 70%

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase