Home » D:News » Aproape toate persoanele din această imagine poartă masca de oxigen greşit

Aproape toate persoanele din această imagine poartă masca de oxigen greşit

Publicat: 23.04.2018
Aproape toate persoanele din această imagine poartă masca de oxigen greşit
Un avion din cadrul companiei Southwest Airlines a aterizat de urgenţă, în urmă cu câteva zile, după ce unul dintre motoare a cedat. Impactul a dus la spargerea unei ferestre ce a depresurizat cabina şi a dus la moartea unui pasager.

Pilotul Tammie Jo Shults, ce a pilotat anterior avioane de război ale SUA, a reuşit să aterizeze în siguranţă avionul ce plecase din New York cu destinaţia Dallas. Conform IFL Science, măştile de oxigen au căzut din tavan în timpul incidentului, dar conform unei imagini publicate de pasagerul Marty Martinez pe Facebook niciunul dintre pasageri nu o purta cum trebuie. 

Bobby Laurie, fostă însoţitor de zbor, a distribuit imaginea lui Martinez pe Twitter şi a scris că oamenii ar trebui să-şi acopere cu masca, nasul şi gura. ”Oameni, ascultaţi însoţitorii de zbor! Aproape toate persoanele din această poză poartă masca de oxigen greşit,” a scris Laurie pe Twitter. 

La o altitudine de peste 4.572 de kilometri oamenii se chinuie să respire şi să inhaleze suficient oxigen. Aceştia îşi pot pierde conştienţa în mai puţin de un minut. Simptomele hipoxiei includ ”ameţeală, aprehensiune, dureri de cap, oboseală, ameţeală, vedere înceţoşată, amorţeală şi confuzie mentală,” conform organizaţiei Aircraft Owners and Pilots Association. Problema nu este lipsa oxigenului, ci lipsa presiunii ce scade densitatea aerului.  Presiunea mare face ca aerul să fie mai dens ceea ce ajută plămânii să-l distribuie prin fluxul sanguin.

Surplusul de oxigen oferit de măştile din avion poate ajuta la diminuarea problemelor, însă acest lucru are loc doar dacă masca este purtată corect. Dacă nu este acoperit nasul, cât şi gura, corpul nu va primi suficient oxigen.  Conform unui raport Aircraft Owners and Pilots Association, persoanele de la bordul aeronavei au avut la dispoziţie 30 de secunde să-şi pună masca pe faţă după ce fereastra s-a spart. 

Oxigenul este extrem de important în situaţii de urgenţă deoarece persoanele care leşină nu vor putea fi evacuate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase