Home » D:News » Peste 300 de pisici au fost ucise în cadrul unui experiment din SUA

Peste 300 de pisici au fost ucise în cadrul unui experiment din SUA

Peste 300 de pisici au fost ucise în cadrul unui experiment din SUA
Publicat: 14.05.2018
O investigaţie a dezvăluit că un laborator din cadrul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii (USDA) a înmulţit pisici în scopul cercetărilor pe care le-a ucis când nu au mai fost necesare.
Animal Parasitic Diseases Laboratory din Maryland a utilizat pisici în cadrul cercetărilor privind parazitul Toxoplasma gondii, încă din 1982, afirmă Justin Goodman, vice-preşedinte al grupului White Coat Waste Project. 
 
Conform Huffington Post,  grupul a obţinut documente din cadrul laboratorului. Documentele arată că pisicile erau eutanasiate după ce rolul lor în cadrul testelor se termina. USDA a declarat că punerea spre adopţie a pisicilor ar fi reprezentat un pericol pentru sănătatea publică. Însă, membrii White Coat Waste Project. susţin că aceste afirmaţii nu sunt reale. 
 
Cercetarea a implicat hrănirea puilor de pisică în vârstă de 2 luni cu carne crudă ce era contaminată cu parazitul Toxoplasma, conform documentelor obţinute de grup. Paraziţii se reproduceau în intestinele animalelor, iar aceştia eliminau oochisturile prin fecale.
 
Laboratorul a utilizat pisici deoarece ”acesta sunt singurele animale ce excretă paraziţii aflaţi în primele etape de dezvoltare,” a declarat un purtător de cuvânt al USDA. 
 
Cercetătorii colectau fecalele pisicilor timp de 2-3 săptămâni, după care le eutanasiau şi le incinerau cadavrele. 
 
Purtătorul de cuvânt al laboratorului a declarat că amplasarea pisicilor în case pentru adopţie ar fi putut contribui la răspândirea paraziţilor ce produc afecţiuni grave la oameni.  Grupul White Coat Waste Project susţine că pisicile ar fi putut fi adoptate în siguranţă dacă membrii laboratorului ar fi aşteptat până când animalele eliminau în întregime parazitul. 
 
Pisicile produc oochisturi timp de trei săptămâni după infestare. Medicul veterinar Katy Nelson a declarat că, în urma administrării unui tratament adecvat, puii ar fi putut fi daţi spre adopţie fără niciun risc. Conform unui raport din 2015, laboratorul ar fi utilizat aproximativ 100 de pisici, anual, pe tot parcursul experimentului ce a durat trei ani. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase