Home » D:News » Efecte dramatice ce pot apărea asupra creierului copilului dacă este separat de mamă

Efecte dramatice ce pot apărea asupra creierului copilului dacă este separat de mamă

Efecte dramatice ce pot apărea asupra creierului copilului dacă este separat de mamă
Publicat: 14.05.2018
Atunci când un copil este luat de lângă mama sa pentru o scurta perioada de timp, în copilăria foarte mică, acest eveniment traumatic modifică în mod semnificativ viitoarea funcţie a creierului, potrivit unui nou studiu realizat pe cobai. Aceste modificări ale creierului sunt similare cu tulburările în structura şi funcţia creierului care se găsesc la persoanele cu risc de tulburări neuropsihiatrice, cum ar fi schizofrenia.
“Creierul cobaiului şi cel uman au o structură şi o conectivitate similare”, a spus profesorul Lapish, autorul cercetării. „Înţelegerea a ceea ce se întâmplă în creierul unui cobai tânăr care este îndepărtat de lângă mama lui ne oferă o perspectivă importantă asupra modului în care acest tip de traumă timpurie – probabil comparabilă cu izolarea de o mamă umană – afectează creierul copilului foarte mic.”
 
„În acest studiu, am descoperit o diminuare a memoriei, precum şi o mai mică comunicare între regiunile creierului, la animalele care au fost îndepărtate de mamele lor, printre alte modificări neurologice”, a spus coautorul studiului, Sarine Janetsian-Fritz, fost student al lui Lapish la Indiana School of Medicine. Acestea sunt toate indicii pentru modul în care un eveniment traumatic la începutul vieţii ar putea creşte riscul unei persoane de a primi un diagnostic de schizofrenie in viitor.
 
Cauzele schizofreniei şi întârzierea apariţiei simptomelor acestei boli pe tot parcursul vieţii rămân un mister.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase