Home » D:News » Cum se manifestă diabetul zaharat la bărbaţi şi femei

Cum se manifestă diabetul zaharat la bărbaţi şi femei

Cum se manifestă diabetul zaharat la bărbaţi şi femei
Publicat: 08.06.2018
Multe dintre simptome de diabet de tip 1 şi de tip 2 se manifestă la fel atât la femei, cât şi la bărbaţi. Cu toate acestea, unele complicaţii ale diabetului sunt unice pentru femei. Femeile care suferă de diabet pot dezvolta mult mai uşor o infecţie vaginală, cea mai frecventă fiind Candida albicans.

 Simptomele includ leucoree abundentă, urât mirositoare, senzaţie de mâncărime şi arsură vulvovaginală, durere şi contact sexual dureros. O creştere excesivă a Candida poate duce şi la apariţia aftelor. Stomatita aftoasă (afta bucală) este o afecţiune care provoacă mici ulceraţii dureroase în cavitatea bucală, de obicei în interiorul buzei, pe obraji sau limbă.

Alte afecţiuni cu care se pot confrunta femeile care suferă de diabet:

Problemele sexuale (lipsa dorinţei sexuale, vaginism, durere). Femeile cu diabet zaharat pot avea un libidou scăzut, pot acuza dureri în timpul unui raport sexual sau nu pot atinge orgasmul, iar asta datorită problemelor de flux sanguin din zona genitală şi leziunilor nervoase (neuropatia diabetică) care pot duce la uscaciune vaginală şi la pierderea interesului sexual.

Sindromul ovarului polichistic (SOP). Aceasta este o cauză frecventă a infertilităţii .Poate provoca simptome precum:

  •     ciclu neregulat
  •     acnee
  •     subţierea părului scalpului şi creşterea excesivă a părului pe faţă şi pe corp.

Un nivel ridicat de insulină creşte, de asemenea, riscul de apariţie a diabetului zaharat şi aproximativ jumătate dintre femeile cu SOP dezvoltă diabet.

Infecţiile tractului urinar apar atunci când bacteriile pătrund în tractul urinar, inclusiv uretră, uretere, rinichi şi vezică urinară. Acestea sunt mult mai frecvente la femei decât la bărbaţi în general şi apar mai des la persoanele cu diabet zaharat, deoarece zahărul din urină favorizează creşterea bacteriilor. Simptomele includ leucoree abundentă, urât mirositoare, senzaţie de mâncărime şi arsură vulvovaginală.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase