Home » D:News » Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună. ”Nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe”

Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună. ”Nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe”

Zeci de mii de dispozitive Android sunt declarate pierdute sau furate în fiecare lună. ”Nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe”
Publicat: 17.08.2018
Peste 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind fierdute sau furate în fiecare lună, unul din cinci utilizatori, spunând că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele lor, arată un studiu realizat de Kaspersky Lab.

„Unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele sale. Cu toate acestea, în cercetările suplimentare efectuate de companie, 28% au spus că, dacă şi-ar pierde dispozitivul sau ar fi furat, nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile din vacanţe”, arată raportul.

„Un alt studiu desfăşurat de companie a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%), dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop şi în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat costă 485 de dolari”, arată Kaspersky Lab.

Studiul a mai relevat că deşi utilizatorii au la dispoziţie instrumente simple şi eficiente antifurt, care pot să activeze alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, pot să blocheze şi să localizeze dispozitivul de la distanţă sau chiar să facă o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat, doar 22% dintre utilizatori folosesc în prezent o funcţie antifurt pentru a-şi proteja dispozitivele, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase