Un băiat a supravieţuit miraculos după ce a căzut cu capul într-o tijă metalică

15 09. 2018, 11:00

Băiatul de 10 ani se juca în casa sa din copac când l-au atacat viespile. În timp ce încerca să scape de insecte, a căzut din copac cu faţa într-o tijă pentru rotisat carne. 

Conform Live Science, băiatul a fost dus la spital unde medicii au încercat timp de câteva ore să-i scoată tija metalică. Tomografiile băiatului arată cum tija i-a pătruns prin faţă şi a trecut milimetric pe lângă creierul acestuia. „Dacă ar fi fost cu un milimetru mai aproape, ar fi atins vase de sânge critice, inclusiv artera carotidă şi, probabil, ar fi fost o rană în urma căreia nu ar fi supravieţuit”, a declarat dr. Koji Ebersole, director al spitalului Endovascular Neurology. 

De asemenea, tija a trecut la mică distanţă şi de structuri critice ale creierului, precum nervii majori. Ebersole a afirmat că traiectoria tijei este de „una la un milion”. „Nu ştiu cum de a fost acest copil atât de norocos”, a declarat medicul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Ce trebuie să mănânci pentru a-ţi reduce riscul de atac cerebral?
 
Şoferul unei Tesla a murit într-un accident rutier în timp ce maşina se afla pe pilot automat – VIDEO
 
Un ingredient ieftin din pasta de dinţi poate prezice riscul de infarct şi accident cerebral
 
Femeile, în pericol! Care sunt semnele la care trebuie să fie atente persoanele care vor să evite un accident vascular cerebral