Home » D:News » Elon Musk spune că va călători personal către Marte, în ciuda riscurilor

Elon Musk spune că va călători personal către Marte, în ciuda riscurilor

Elon Musk spune că va călători personal către Marte, în ciuda riscurilor
Publicat: 28.11.2018
Elon Musk a declarat într-un interviu că sunt 70% şanse ca el să călătorească personal către Marte. Musk a declarat că explorarea lui Marte este mai mult decât o fantezie a oamenilor bogaţi ce vor să utilizeze călătoria în spaţiu ca „plan de evadare”.

„Probabilitatea să mori pe Marte este mult mai mare decât pe Pământ”, a declarat Musk. „Va fi dificil. Sunt multe şanse să nu reuşeşti. Momentan credem că te poţi întoarce înapoi pe Pământ, dar nu e chiar atât de sigur. Pare ăsta un plan de evadare a miliardarilor?”, a adăugat Musk.

Conform Science Alert, Musk  a afirmat că deşi călătoria către Marte e dificilă, aterizarea ar putea fi chiar imposibilă. „Poţi amartiza cu succes, iar din acel moment trebuie să lucrezi non-stop pentru construirea bazei. Chiar şi după ce treci cu bine de toate astea, mediul de pe planetă te poate ucide”, afirmă Musk.

În ciuda tuturor dificultăţilor, Musk crede că, în următorii şapte ani, călătoriile pe Marte vor fi posibile şi un bilet va costa câteva sute de mii  de dolari. În ciuda riscurilor, CEO-ul SpaceX a afirmat că ar pleca spre Marte fără să ezite. „Sunt o mulţime de persoane ce escaladează munţi. Multe persoane mor pe Everest. Pare că aleg să o facă deoarece este o provocare”, afirmă Musk.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Elon Musk demisionează de la Tesla. Povestea miliardarului vizionar ce a revoluţionat tehnologia: maniile, gândirea şi modul de acţiune

Elon Musk: Peste doar patru luni vom lansa cea mai puternică rachetă din lume care în viitor va trimite oameni pe Lună

Maşina Tesla, lansată de SpaceX în urmă cu nouă luni, a trecut de orbita planetei Marte

Acordul care va avea ca efect demisia lui Elon Musk de la conducerea companiei Tesla a fost aprobat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase