Home » D:News » Un graffiti de pe un zid din Paris ascunde un premiu semnificativ

Un graffiti de pe un zid din Paris ascunde un premiu semnificativ

Un graffiti de pe un zid din Paris ascunde un premiu semnificativ
Publicat: 10.01.2019
O lucrare de tip graffiti realizată pe un zid din capitala Franţei ascunde un premiu de 1.000 de dolari în bitcoin, conform artistului francez Pascal Boyart, care îşi marchează cu "PBOY" imaginile realizate, potrivit platformei artnet.com.

Artistul francez Pascal Boyart a creat o versiune modernă a capodoperei lui Eugène Delacroix numită „Libertatea conducând poporul” şi care ilustrează revoluţionarii care se ridicau împotriva regelui Carol al X-lea în anul 1830. În varianta contemporană, aceştia sunt prezentaţi ca protestatari cu veste galbene, care protestează împotriva reformelor economice propuse de preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.

Boyart a publicat online şi o versiune la rezoluţie mare a imaginii fizice de pe zidul parizian, care are scopul de a-i ajuta pe cei care vor să încerce să găsească premiul. Însă, aşa se poate rezolva doar o parte a misterului şi că pentru indiciile finale va fi nevoie analizarea lucrării de pe stradă.

Premiul de 1.000 de dolari în bitcoini este rezultatul unei sponsorizări, dar valoarea acestuia poate deveni mai mare, întrucât publicul este invitat să doneze în continuare la o adresă deschisă special în acest scop. În monedă electronică, cei 1.000 de dolari valorează în prezent un sfert de bitcoin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase