Home » D:News » Glume toxice: cum gestionezi relaţiile cu astfel de persoane

Glume toxice: cum gestionezi relaţiile cu astfel de persoane

Glume toxice: cum gestionezi relaţiile cu astfel de persoane
Publicat: 28.01.2019
Una dintre cele mai frecvente şi pozitive forme de comunicare cu cei din jur este umorul. Dar, în acelaşi timp, umorul poate deveni şi paravanul perfect pentru exprimarea mai puţin asumată a altor tipuri de emoţii, într-o formă complet toxică

„Teoria lui Freud care spune că , se aplică cu siguranţă în aceste situaţii. Oamenii care îţi vorbesc urât sau îţi fac rău, iar apoi pretind că ei practic îţi dezvăluie multe: ei îţi spun, de fapt, cât de negative sunt sentimentele lor faţă de tine”, scrie autoarea cărţii „10 căi de a face faţă persoanelor care îţi fac rău. Când te confrunţi cu oameni toxici”, dr. Lillian Glass.

Ce se află în spatele glumelor toxice?

Deşi par banale la prima vedere conotaţiile cuvintelor ascunse sub masca unei glume ce-i vizează pe ceilalţi, pe atât ele scot mai mult la iveală trăiri negative. Cenzura impusă de regulile de conduită civilizată şi de politeţe, care aduc cu sine taxarea unor comportamente şi exprimări agresive, împiedică verbalizarea directă a stărilor de animozitate, a resentimentelor puternice, a furiei, a invidiei, a frustrării.

Astfel, gluma devine manifestarea perfectă a eliberării conflictului intern, în care aceste stări pot fi conţinute cu greu. Aşa zisa „glumă” este cea mai convenabilă poziţionare între exprimarea brută a realităţii emoţionale interne şi diminuarea efectelor provocate, asumarea acestor gânduri şi a consecinţelor exprimării lor, în relaţia cu ceilalţi.

Continuarea pe CSID:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase