Home » D:News » Motivul bizar pentru care mai mulţi bebeluşi se nasc cu intestinele pe afară

Motivul bizar pentru care mai mulţi bebeluşi se nasc cu intestinele pe afară

Publicat: 23.01.2019
Motivul bizar pentru care mai mulţi bebeluşi se nasc cu intestinele pe afară
Un studiu publicat pe 17 ianuarie de cercetătorii de la Centers for Disease Control and Prevention a analizat cazuri de gastroschiză, un defect în care copilul se naşte cu intestinele în afara corpului din cauza unei găuri în peretele abdominal. Savanţii au găsit că această condiţie poate fi asociată cu consumul de opioide de către mamă.

Este nevoie intervenţia chirurgicală pentru a plasa intestinele în corp şi pentru a acoperi gaura, dar chiar şi după tratament, bebeluşii pot avea probleme de digestie. Este de asemenea de la sine înţeles că, imediat după naştere, copilul va sta internat câteva luni. De obicei, cauza condiţiei este necunoscută, dar riscul mai mare este la femeile sub 20 de ani, scrie Live Science.

Noul studiu a analizat informaţii cu privire la cazurile de gastroschiză din 20 de state americane, găsind că rata gastroschizei a crescut cu 10% din 2006-2010 până în 2011-2015. De asemenea, alt studiu arată că numărul de cazuri a crescut din 1995 până în 2012.

Noua cercetare indică un posibil motiv: creşterea utilizării opioidelor. Cercetătorii au găsit un număr de 1,6 ori mai mare al cazurilor de gastroschiză în regiunile cu o utilizarea mai mare a opioidelor prescrise medical. Totuşi, cercetătorii au precizat că au găsit o asociere şi nu pot dovedi o posibilă relaţie de cauzalitate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă descoperire dă peste cap o teorie centrală care explica defectele la naştere

Cum afectează vârsta tatălui şi stilul de viaţă viitorii copii

Un test de sânge revoluţionar poate prezice data naşterii şi poate ajuta în problema naşterilor premature

Drogul de 10.000 de ori mai puternic decât morfina

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase