Home » D:News » „Zilele Evoluţiei” la Antipa, eveniment dedicat copiilor, cu ateliere gratuite

„Zilele Evoluţiei” la Antipa, eveniment dedicat copiilor, cu ateliere gratuite

„Zilele Evoluţiei” la Antipa, eveniment dedicat copiilor, cu ateliere gratuite
Publicat: 05.02.2019
Evenimentul "Zilele Evoluţiei" invită copiii la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti, pentru două întâlniri cu specialişti, una intitulată "Cine a fost Darwin" şi apoi vor călători imaginar "De la Pământ la stele", sâmbătă, de la ora 10:15.
Cei mici sunt aşteptaţi la Antipa să descopere cele mai importante etape din istoria Universului şi a planetei noastre, de la ora 10:15. Pornind de la atlasul „De la Pământ la stele”, apărut în colecţia Humanitas Junior, copiii vor afla care au fost cele mai mari vieţuitoare de pe Pământ, de la dinozauri la păsări, şi care sunt cele mai mari vieţuitoare întâlnite în oceanele planetei noastre, scrie Mediafax.
 
Atelierul este pentru copiii cu vârste între 5 şi 8 ani şi este realizat în colaborare cu editura Humanitas.
 
Specialiştii muzeului le vor dezvălui copiilor „Cine a fost Darwin”, de la 11:30, plecând de la aspecte din viaţa şi realizările savantului, din copilărie până la bătrâneţe. „Copiii vor afla cu acest prilej că savantul a avut o contribuţie crucială la dezvoltarea biologiei şi a ştiinţei, că teoriile sale s-au bazat pe o cercetare laborioasă şi o îndelungată colaborare cu alţi oameni de ştiinţă. Călcând pe urmele lui Charles Darwin, cei mici se vor îmbarca la bordul vasului HMS Beagle şi vor porni într-un voiaj imaginar în insulele Galapagos, descoperind specii unice de plante şi animale”, scrie în comunicatul remis MEDIAFAX.
 
Atelierul inspirat de cartea „Cine a fost Charles Darwin?”, din colecţia „Cine? Ce? Unde?”, este realizat împreună cu ajutorul editurii Pandora M şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani.
 
Întâlnirile sunt organizate cu ocazia Zilelor Evoluţiei, un proiect iniţiat de Asociaţia Secular-Umanistă din România.
 
Participarea este şi se realizează prin înscrieri prin telefon sau prin formularul de rezervare, în limita a 20 locuri/grupă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase