Home » D:News » Câinii fără stăpân dintr-un oraş din România vor fi transformaţi în câini de terapie

Câinii fără stăpân dintr-un oraş din România vor fi transformaţi în câini de terapie

Publicat: 03.04.2019
Câinii fără stăpân din Galaţi vor fi transformaţi în câini de terapie pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru bătrâni, în cadrul unui proiect unic dezvoltat de două asociaţii de protecţie a animalelor, în colaborare cu Primăria oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Programul de transformare a câinilor fără stăpân în câini de terapie va începe miercuri cu o campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân. Aceştia vor fi deparazitaţi, microcipaţi, vaccinaţi şi sterilizaţi de specialiştii asociaţiilor Animal Society şi Four Paws. Costul pentru un animal este de aproximativ 150 de lei. Contribuţia Primăriei va consta în asigurarea cazării şi a mesei medicilor, dar proiectul mizează şi pe implicarea membrilor comunităţii.

„Sterilizările vor începe miercuri. Vor fi făcute de doi medici şi patru tehnicieni. Ei vor deparazita animalele, le vor vaccina antirabic, le vor pune cipuri. Serviciul Public Ecosal din subordinea Primăriei le va asigura specialiştilor masa şi cazarea. Se mizează foarte mult pe implicarea activă a membrilor comunităţii. Începând de pe 16 aprilie vor fi organizate workshop-uri la care vor fi invitaţi diferiţi membri ai comunităţii. Campania va ţine doi ani, îşi propune reducerea numărului de câini fără stăpân de pe străzi şi antrenarea unor câini pentru a lucra în scopuri terapeutice”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Reprezentanţii celor două asociaţii de protecţie a animalelor au semnat, marţi, protocolul de colaborare cu Primăria Galaţi şi au anunţat că vor să rezolve într-un mod uman problema câinilor fără stăpân.

Concret, în cadrul programului animaleler vor fi adunate de pe stradă, vor fi integrate în familii şi apoi vor fi selectate şi antrenate să devină câini de terapie. Proiectul de la Galaţi se va desfăşura pe durata a doi ani.

„Avem o experienţă de peste 30 de ani în domeniul salvării şi protecţiei animalelor şi vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galaţi acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetăţenilor, dacă toţi
factorii de decizie ne sprijină şi îşi dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman şi eficient”, spune Anca Tomescu, preşedinte Animal Society.

Asociaţiile care au semnat protocolul de colaborare cu Primăria Galaţi lucrează de mulţi ani, cu rezultate bune, alături de copiii cu dizabilităţi şi de bătrânii instituţionalizaţi. Totul se petrece sub supravegherea doctorului Victor Chitic, psiholog specializat în interacţiunea om-animal, care se ocupă de pregătirea câinilor şi supraveghează terapia propriu-zisă şi efectele acesteia.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase