Home » D:News » Dr. Mihaela Bilic, la Marius Tucă Show: Kg în plus nu sunt o boală

Dr. Mihaela Bilic, la Marius Tucă Show: Kg în plus nu sunt o boală

Publicat: 14.05.2019
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă maxim trei mese pe zi şi chiar să alegi două, între cele trei, în funcţie de cât eşti de matinal sau nu, precum şi renunţarea la fresh-uri pentru potolirea foamei deoarce ele sunt percepute ca o băutură şi nu ca o mâncare.

Mihaela Bilic a afirmat la emisiunea Marius Tucă Show că persoanele care au kilograme în plus nu trebuie să le trateze ca pe o boală, ci ca pe un depozit din care organismul îşi poate energie lua atunci când are nevoie.

“Kilogramele în plus eu nu le consider boală, însemnând că nu trebuie să ne comportăm ca nişte oameni bolnavi, din punct de vedere a relaţiei cu mâncare, tocmai că aici este capcana şi aici ne manipulează mintea noastră teribil, în momentul în care ai respectivele kilograme de grăsime trebuie să le vezi ca pe un depozit pe care organismul… ai fost foarte strângător şi acela este contul tău în bancă care plin, cont caloric, da, care trebuie consumat pentru că tu nu faci altceva decât să mănânci mai mult decât ai nevoie”, a spus medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic a arătat că şi persoanele supraponderale pot consuma maxim trei mese pe zi sau pot adopta noul trend în alimentaţie, cu doar două mese zilnic.

„Deci acolo nu avem nicio grijă şi dacă eşti supraponderal, fără nicio problemă, trei mese pe zi înseamnă maximum trei mese pe zi pentru că mai nou, de mai bine de doi ani, în străinătate tot ce înseamnă managementul al greutăţii ţi se sugerează să alegi, dacă eşti o persoană matinală să fie micul dejun şi prânzul, culmea, deci masa de seară dispare… adică se restrânge la două mese sau dacă eşti o persoană mai puţin matinală îţi alegi prânzul şi cina”, a explicat medicul nutriţionist

Mihaela Bilic nu susţine consumarea fresh-urilor care nu păcălesc foamea, ci setea, deoarece creierul le percepe ca fiind apă şi nu aliment.

“Nu mi se pare un lucru bun şi o direcţie bună transformarea sau, mă rog, această modă a fresh-urilor, smoothie-urilor, centrifugatelor pentru că ele, atâta vreme cât noi le bem cu paiul dintr-un pahar, creierul nostru le consideră apă. Şi atunci, o supă-cremă, chiar dacă poate, ca şi consistenţă, este la fel ca un smoothie, în momentul în care o mănânci cu lingura, capul ăsta al nostru cât o fi el de bleg câteodată el zice că e mâncare. Când l-am băut dintr-un pahar cu paiul, s-a terminat, aia e apă”, a subliniat medicul nutriţionist.

Ea a mai spus că nici salatele nu sunt o soluţie, aşa cum se crede, deoarece uleiul adăugat îi creşte valoarea calorică, ele devenind practic o mâncare. “A început să-mi fie frică de salate pentru că văd oamenii din jur comandă foarte mult acest fel de mâncare care pare o chestie extrem de dietetică, nerealizând că dacă într-o salată pui respectivul dressing, ea în sine va deveni mai calorică decât un fel de mâncare. O lingură de ulei are 100 de calorii. Este enorm”, a avertizat Mihaela Bilic.

Aceasta nu este de acord ca masa de seară să fie exclusă, ci porţiile de mâncare să fie astfel gândite încât să rămână ceva şi pentru sfârşitul zilei. “Toată această solicitare pe care noi o impunem organismului, ea trebuie ca, la finalul zilei, să aibă din punct de vedere al dinamicii o chestiune de „îţi mulţumesc, acum iată a venit vremea ca unui cal pe care l-ai călărit o zi întreagă să-ţi dau o mână de ovăz şi să-ţi dau o găleată cu apă”. În momentul în care tu, la sfârşitul activităţii profesionale hotărăşti că din punct de vedere al siluetei sau nu ştiu ce alte idei ai, nu mai trebuie să ai masa de seară, animalul ancestral din noi rămâne extrem de descumpănit pentru că el nu înţelege, după ce o zi întreagă, exact ca maşina pe care ai folosit-o, este, ok, şi acum? Nici măcar o mângâiere din aia pe cap?”, a explicat medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic a susţinut că toate aceste mituri despre mâncare, despre alimente, sunt rezultatul unor muşamalizări, totale sau parţiale, şi nu al studiilor reale . “Suntem un pic intoxicaţi sau dacă vreţi nu ştim tot adevărul complet pentru că, din păcate, dacă noi am fi ştiut în anii 70 şi ar fi fost date publicităţii studiile reale care s-au făcut şi n-ar fi fost muşamalizate, până la urmă lucrul ăsta mi se pare teribil pentru că de foarte multe ori prin ceea ce noi numim grijă pentru populaţie şi sănătate se ascund în spate nişte interese financiare teribile care, nu neapărat că îţi promovează un aliment care ar fi toxic, ci mai degrabă creează aceste curente opinie şi aceste semne de întrebare şi această anxietate, pentru că un om anxios este mult mai uşor de manipulat”, a conchis medicul nutriţionist.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 billion, designed to become the largest entertainment, retail, and technology destination on the continent, one that will transform the country into a new global epicenter of entertainment
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 ...
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele