Home » D:News » Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Descopera 06.03.2019
O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.

Studenţii din Galaţi vor reprezenta şi anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a obţinut premiul I la competiţia naţională.

Profesorii şi studenţii care au inventat produsul spun că au obţinut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se serveşte între mese, este energizantă şi nu are în compoziţie aditivi. În plus, este uşor de transportat şi foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Studenţii care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni şi de membri ai familiei, care s-au declarat încântaţi de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenţii din Galaţi au reuşit să câştige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

 

Cele mai noi articole
Discul de aur, simbol al orașului Cuzco, se întoarce în Peru după mai bine de 100 de ani
Discul de aur, simbol al orașului Cuzco, se întoarce în Peru după mai bine de 100 de ani
Iată cât de rapid ar putea o civilizație extraterestră să colonizeze galaxia Calea Lactee
Iată cât de rapid ar putea o civilizație extraterestră să colonizeze galaxia Calea Lactee
Un studiu clinic sugerează că depresia ar putea fi tratată cu gaz ilariant
Un studiu clinic sugerează că depresia ar putea fi tratată cu gaz ilariant
Unde se poate respira cel mai curat aer din Europa
Unde se poate respira cel mai curat aer din Europa
Colaborare între Facebook și Oculus pentru a crea ochelarii smart ai viitorului
Colaborare între Facebook și Oculus pentru a crea ochelarii smart ai viitorului
O nouă generație de capre negre a apărut în Parcul Național Retezat
O nouă generație de capre negre a apărut în Parcul Național Retezat
Noi focare de COVID-19 din China amenință principalul port din Statele Unite
Noi focare de COVID-19 din China amenință principalul port din Statele Unite
Earth 300, iahtul care promite că va „salva lumea”
Earth 300, iahtul care promite că va „salva lumea”
Tendințele care vor defini viitorul companiilor
Tendințele care vor defini viitorul companiilor
O statuie veche de 1.800 de ani a fost găsită într-un oraș antic din Turcia
O statuie veche de 1.800 de ani a fost găsită într-un oraș antic din Turcia
Criză alimentară în Coreea de Nord. Cât a ajuns să coste un pachet de cafea
Criză alimentară în Coreea de Nord. Cât a ajuns să coste un pachet de cafea
O teorie faimoasă a lui Stephen Hawking, confirmată de oamenii de știință
O teorie faimoasă a lui Stephen Hawking, confirmată de oamenii de știință
Vremea va fi caniculară în următoarele săptămâni. La cât vor ajunge temperaturile?
Vremea va fi caniculară în următoarele săptămâni. La cât vor ajunge temperaturile?
Rolul României în Al Doilea Război Mondial. Cum am pierdut Basarabia şi Bucovina – FOTO
Rolul României în Al Doilea Război Mondial. Cum am pierdut Basarabia şi Bucovina – FOTO
Concediu spontan pentru angajaţi, o nouă tendință pe piața muncii
Concediu spontan pentru angajaţi, o nouă tendință pe piața muncii
Kim Jong-Un: Coreea de Nord să fie pregătită atât pentru „dialog”, cât şi pentru „confruntare” cu SUA
Kim Jong-Un: Coreea de Nord să fie pregătită atât pentru „dialog”, cât şi pentru „confruntare” cu SUA
Amuletă antică pentru protecție împotriva deochiului și a demonilor, redescoperită după 40 de ani
Amuletă antică pentru protecție împotriva deochiului și a demonilor, redescoperită după 40 de ani
Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”
Un pescar a fost aproape înghițit de viu de o balenă cu cocoașă. „Până aici mi-a fost, o să mor”