Home » D:News » Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Publicat: 03.06.2019
O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.

Studenţii din Galaţi vor reprezenta şi anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a obţinut premiul I la competiţia naţională.

Profesorii şi studenţii care au inventat produsul spun că au obţinut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se serveşte între mese, este energizantă şi nu are în compoziţie aditivi. În plus, este uşor de transportat şi foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Studenţii care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni şi de membri ai familiei, care s-au declarat încântaţi de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenţii din Galaţi au reuşit să câştige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Care este cel mai bun oraș din lume pentru mâncare în 2025?
Care este cel mai bun oraș din lume pentru mâncare în 2025?
Mituri și adevăruri despre gladiatorii romani
Mituri și adevăruri despre gladiatorii romani
Telescopul Webb a descoperit că galaxiile din Universul îndepărtat se rotesc în aceeași direcție
Telescopul Webb a descoperit că galaxiile din Universul îndepărtat se rotesc în aceeași direcție
Cercetătorii au dezvăluit secretul apei: poate exista în două faze lichide în același timp
Cercetătorii au dezvăluit secretul apei: poate exista în două faze lichide în același timp
O descoperire surprinzătoare relevă că megalodonul nu era așa cum au crezut cercetătorii
O descoperire surprinzătoare relevă că megalodonul nu era așa cum au crezut cercetătorii
Aleister Crowley: cum a devenit un proscris victorian nașul renașterii oculte
Aleister Crowley: cum a devenit un proscris victorian nașul renașterii oculte
Valentino Garavani, simbolul eleganței timpurii în lumea Haute Couture
Valentino Garavani, simbolul eleganței timpurii în lumea Haute Couture
Oamenii de știință au descoperit o metodă mai rapidă de reciclare a plasticului
Oamenii de știință au descoperit o metodă mai rapidă de reciclare a plasticului
Nucile la micul dejun ajută creierul pe tot parcursul zilei, arată un studiu
Nucile la micul dejun ajută creierul pe tot parcursul zilei, arată un studiu
Arheologii italieni, uimiți după ce o vilă din epoca romană a ieșit la suprafață din Lacul Fusaro
Arheologii italieni, uimiți după ce o vilă din epoca romană a ieșit la suprafață din Lacul Fusaro
Cea mai mică galaxie observată vreodată are „o milionime din mărimea Căii Lactee”
Cea mai mică galaxie observată vreodată are „o milionime din mărimea Căii Lactee”
Google vrea reguli mai relaxate pentru antrenarea Inteligenței Artificiale pe date publice
Google vrea reguli mai relaxate pentru antrenarea Inteligenței Artificiale pe date publice
Premierul Groenlandei îl acuză pe Donald Trump de lipsă de respect: „Este destul!”
Premierul Groenlandei îl acuză pe Donald Trump de lipsă de respect: „Este destul!”
Meteorologii anunță vreme foarte schimbătoare în următoarele săptămâni
Meteorologii anunță vreme foarte schimbătoare în următoarele săptămâni
Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii
Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii
„Slab, fără principii și deschis la manipulare”: Cum îl văd oficialii rușii pe Donald Trump?
„Slab, fără principii și deschis la manipulare”: Cum îl văd oficialii rușii pe Donald Trump?
Mai multe decese decât nașteri în prima lună din 2025
Mai multe decese decât nașteri în prima lună din 2025
Uniunea Europeană încearcă să adune un ajutor de 40 de miliarde de euro pentru Ucraina
Uniunea Europeană încearcă să adune un ajutor de 40 de miliarde de euro pentru Ucraina