Home » D:News » Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Publicat: 03.06.2019
O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.

Studenţii din Galaţi vor reprezenta şi anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a obţinut premiul I la competiţia naţională.

Profesorii şi studenţii care au inventat produsul spun că au obţinut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se serveşte între mese, este energizantă şi nu are în compoziţie aditivi. În plus, este uşor de transportat şi foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Studenţii care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni şi de membri ai familiei, care s-au declarat încântaţi de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenţii din Galaţi au reuşit să câştige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa
Cum este viața în cel mai rece oraș din lume? Mâncarea îngheață în câteva secunde!
Cum este viața în cel mai rece oraș din lume? Mâncarea îngheață în câteva secunde!
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?