Home » D:News » 7 cauze ale apariţiei senzaţiei de foame. Ce spun specialiştii

7 cauze ale apariţiei senzaţiei de foame. Ce spun specialiştii

7 cauze ale apariţiei senzaţiei de foame. Ce spun specialiştii
Publicat: 27.07.2019
Senzaţia de foame poate avea mai multe cauze, iar unele dintre ele pot reprezenta indici ale faptului că din punct de vedere al sănătăţii nu stăm tocmai bine.

Shahzadi Devje, dietetician şi expert în diabet, a declarat pentru Global News că senzaţia constantă de foame ar putea reprezenta un simptom al unei afecţiuni.

„Senzaţia persistentă de foame este un simptom tipic diabetului, care este acompaniată, de asemenea, de senzaţia de sete, urinare frecventă şi oboseală. O creştere a apetitului a fost observată în cazul persoanelor care suferă de depresie şi alte afecţiuni psihiatrice. Este recomandat să discuţi cu medicul tău dacă suspectezi ceva de acest tip”, a declarat expertul.

Un alt dietetician, Abbey Sharp, din Toronto, a sugerat faptul că uneori oamenii au senzaţia de foame deoarece nu consumă alimente care să le ofere senzaţia de saţietate.

„În loc să te concentrezi pe un singur nutrient, încearcă să ai o dietă echilibrată. Optează pentru o cantitate suficientă de proteine – fasole, linte, tofu, peşte, ouă – în cadrul unei mese. Proteinele te ajută să îţi controlezi apetitul prin stimularea eliminării de hormoni în organism care te ajută să obţi senzaţia de saţietate”, a mărturisit Abbey Sharp.

De asemenea, Shahzadi Devje recomandă: „Nu evita sursele naturale de grăsimi, precum uleiul de măsline, nucile şi seminţele, avocado şi peştele. Grăsimile ajută la întârzierea digestiei, ceea ce înseamnă că mâncarea este păstrată în stomac o perioadă mai îndelungată – senzaţia de saţietate durează mai mult”.

Cauze posibile ale apariţiei senzaţiei de foame:

Mănânci prea repede – unii oameni mănâncă prea repede, dar de multe ori savurarea alimentelor reprezintă un element cheie.

„Când mănânci prea repede, corpul tău nu are prea mult timp la dispoziţie să îţi semnaleze creierul că eşti sătul. Procesul durează, în medie, 15-20 de minute”, a declarat Shahzadi Devje.

Ai nevoie de mai mult somn – ambii experţi sunt de acord cu faptul că somnul poate interveni în declanşarea semnalelor de foame ceea ce determină mâncatul în exces.

„Nu există niciun dubiu – o rutină decentă de somn te poate ajuta să previi senzaţia de foame persistentă, dar şi mâncatul în exces”.

Se pare că studiile au revelat faptul că o rutină a somnului nepotrivită contribuie pofta pentru mâncărurile de tip fast-food.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase