Misterul morţii pisicii premierului neozeelandez Jacinda Ardern, elucidat după aproape doi ani

13 07. 2019, 14:00

Felina a murit în noiembrie 2017, la puţin timp după ce Jacinda Ardern a devenit premier. Paddles era un membru popular al reşedinţei premierului şi avea chiar şi cont pe platforma de socializare online Twitter, @FirstCatofNZ, urmărit de aproximativ 11.000 de admiratori.

Publicaţia americană Vanity Fair a scris, de altfel, că Paddles a ajutat-o „pe Jacinda Ardern să devină un lider elegant şi strălucitor pe care Statele Unite şi-ar dori să îl aibă”.

Printre momentele în care Paddles s-a făcut remarcat se numără cel când a întrerupt o conversaţie telefonică între şeful Guvernului neozeelandez şi preşedintele american Donald Trump, sărind pe măsuţa unde se afla dispozitivul.

Un vecin al premierului, chinuit de remuşcări, care s-a identificat cu numele de Chris, a dezvăluit pentru site-ul de ştiri stuff.co.nz că se face vinovat de moartea accidentală a lui Paddles. Acesta a omorât felina când făcea cu maşina sa o manevră cu spatele.

Bărbatul a mai spus că şi-a recunoscut vinovăţia la momentul respectiv şi că premierul Jacinda Ardern s-a arătat înţelegătoare. Copiii acestuia i-au transmis condoleanţe lui Ardern şi i-au cerut acesteia să nu îl trimită la închisoare pe tatăl lor.

După recunoaşterea publică a vinovăţiei, contul de Twitter @FirstCatofNZ, redenumit Fantoma lui Paddles, a fost reactivat cu un nou mesaj, „Te iert. #prrp”.