Home » D:News » Franţa se implică în cursa înarmării spaţiale

Franţa se implică în cursa înarmării spaţiale

Franţa se implică în cursa înarmării spaţiale
Publicat: 30.07.2019
Ministerul Apărării al Franţei a anunţat planurile pentru proiectarea unor arme anti-satelit.

Următorul teren de luptă este spaţiul, de acest lucru încep să devină din ce în ce mai conştiente toate puterile lumii, care, într-o formă sau alta, tind să se pregătescă de războiul care poate fi purtat din spaţiu şi în spaţiu.

Cea mai recentă ţară care s-a alăturat acestei curse a militarizării spaţiului este Franţa. Ministrul Apărării al Republicii a anunţat că Franţa va începe dezvoltarea unor sisteme care să poată fi folosite împotriva sateliţilor. „Dacă sateliţii noştri sunt în pericol, avem de gând să ne orbim adeversarii (n.r. oprirea comunicaţiilor)” , a declarat oficialul, notează Futurism.

În prezent, peste 2.000 de sateliţi orbitează în jurul Terrei, reprezentând coloana sistemului de comunicare global. Capacitatea de a dezactiva sateliţii unei puteri ostile se poate dovedi un avantaj important, reprezentând un impediment major în funcţionarea sistemului de comunicaţii al acesteia.

Ministrul Apărării a declarat că acest sistem la care armata franceză lucrează va fi folosit doar în cazul represaliilor. Franţa ia în serios posibilitatea conflictelor militare care pot avea loc în spaţiu, preşedintele ţării, Emmanuel Macron, anunţând planurile înfiinţării unui comandament spaţial care va fi operaţional începând cu 1 septembrie.

Pe lângă Franţa, state precum Rusia, India sau Statele Unite au declarat deja că lucrează la astfel de programe militare adaptate spaţiului cosmic.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase