Home » Știință » Ne aflăm în faţa unei noi forme de război

Ne aflăm în faţa unei noi forme de război

Ne aflăm în faţa unei noi forme de război
Publicat: 22.06.2019
Un expert american în apărare este de părere că cursa pentru cucerirea spaţiului cosmic, în care statele lumii par a se fi reînscris, deschide posibilitatea unei noi forme de conflicte militare: războiul spaţial.

Jim Sciutto este expert în conflicte armate  şi strategii. Numele noii sale cărţi, „Shadow War” („Războiul din umbră”), consideră autorul, este reprezentativ pentru starea în care omenirea se află acum. Mai exact, acest nou tip de conflict are loc departe de ochii publicului; în oceane, online şi chiar în spaţiu, notează Futurism.

”Star Wars devine realitate!”, a declarat Jim Sciutto.

Sciutto este de părere că viitoarele conflicte armate se vor baza pe tehnologia pe care astăzi cele mai puternice guverne ale lumii o duc în spaţiu, de la sateliţi care pot fi folosiţi pentru spionaj sau chiar sateliţi care pt fi folosiţi ca arme împotriva altor sateliţi. 

„Rusia are sateliţi Kamikaze care pot distruge sateliţii Statelor Unite pe orbită”, explică Jim Sciutto. „China a dezvoltat sateliţi care ar putea „răpi” sateliţii americani”, mai adaugă expertul militar.

În cartea sa, Jim Sciutto argumentează că ne aflăm în faţa unei nou curse a înarmării. Astfel pornim de la unele state care încep să facă eforturi active pentru a dezvolta armament care să poată fi folosit pentru lupta în spaţiu sau de la faptul că cele mai avansate arme folosite în conflictele actuale sunt conectate la sateliţi. Focoase nucleare, drone controlate de la distanţă sau diferite tipuri de rachete balistice toate sunt atât de eficiente deoarce sunt controlate cu ajutorul sateliţilor.

Unul dintre răspunsurile la provocările unei potenţiale noi curse de înarmare poate fi adoptarea unui răspuns asemănător. Mai exact, toate statele care au posibilitatea de a participa la această „competiţie” şi a-şi militariza programele spaţiale vor putea recurge la asta, dar o astfel de strategie va contribui la perpetuarea unei stări de nesiguranţă la nivel mondial.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase