Cum să îi inveţi pe copii ce înseamnă abuzul sexual. Sfaturi de la specialişti

31 07. 2019, 00:00

De exemplu,  autoarea cărţii „The Good Mother Myth: Redefining Motherhood to Fit Reality”, Norman Nathman, mama unui băiat de 11 ani, a declarată că discută cu cel mic în mod frecvent despre astfel de subiecte, explicându-i ce înseamnă consimţământul şi controlul asupra propriului corp.

„Deşi urăsc faptul că atât de multe femei sunt abuzate, de fiecare dată când o astfel de situaţie este făcută publică, reprezintă un prilej şi un exemplu de a-i arăta fiului meu că nu contează cine eşti şi cât de bogat eşti, abuzul, precum şi a profita de alte persoane de la serviciu este inacceptabil. Văd că atât de mulţi copii ştiu mai bine decât bărbaţii care au arătat o aplecare faţă de astfel de lucruri şi este foarte ruşinos”, a continuat aceasta.

Lauren Smith Brody, autoarea cărţii „The Fifth Trimester: The Working Mom’s Guide to Style, Success, Sanity, and Big Success After Baby”, a mărturturisit că nu a discutat explicit despre abuzul sexual, dar a început să îşi înveţe băieţii ce înseamnă consimţământul şi controlul asupra propriului corp. De fiecare dată când apare o situaţie neplăcută, de violeţă între cei doi fraţii, femeia le atrage atenţia că nu este în regulă să atingi corpul cuiva fără a primi consimţământul, indiferent de situaţie.

„Trebuie să îi învăţăm pe cei mici ce înseamnă limitele”

Tricia Ferrara, autoare a cărţii „Parenting 2.0” şi consilieră profesională licenţiată, a declarat că părinţii ar trebui să-şi înveţe copii despre limite şi putere.

„Încă din prima zi, trebuie să le arătăm copiilor limitele unui anumit tip de relaţie – intimă, profesională, personală – şi faptul că puterea nu înseamnă a domina pe altcineva sau a ameninţa pentru căştig personal. Acest tip de conversaţii sunt cu atât mai importante cu cât în zilele noastre tehnologia amplifică riscul de violare a limitelor, dar şi riscul de abuz”, a declarat consiliera.

Aceasta pune accentul pe faptul că este important să discuţi, dar, mai ales, este important să discuţi cu copilul tău.

Citeşte continuarea pe Gândul!