Home » D:News » Infecţiile micotice: cauze şi metode de tratament

Infecţiile micotice: cauze şi metode de tratament

Infecţiile micotice: cauze şi metode de tratament
Publicat: 16.09.2019
Printre cele mai întâlnite probleme la nivelul pielii şi unghiilor se numără infecţiile micotice care, de cele mai multe ori se asociază cu o infecţie la nivelul unghiei crescând riscul de a a dezvolta şi o infecţie la nivelul pielii şi invers.

Dr. Adina Şerban, medic specialist dermatolog, atenţionează că o astfel de problemă dacă este netratată, poate permite intrarea infecţiilor bacteriene care, mai târziu, se pot extinde mai sus de zona piciorului. Pentru a preveni eventualele complicaţii, infecţiile micotice trebuie tratate încă din stadiu incipient.

Infecţiile micotice sunt contagioase şi se pot transmite cu uşurinţă atât de la unghie la picior sau la alte locuri ale corpului individului, cât şi de la un individ la altul. Cea mai frecventă modalitate de transmitere are loc prin încălţăminte sau prin suprafeţe infectate. Dacă nu este depistată şi tratată sursa infecţiei, riscul de recidivă este mare.

“În plus, tratate de cele mai multe ori cu superficialitate, infecţiile se cronicizează şi produc atât consecinţe estetice cu modificarea formei unghiei, cât şi complicaţii medicale, însoţite de rezistenţa la tratament.  Diagnosticul va fi stabilit clinic şi confirmat prin examene de laborator ce constau în prelevarea unui fragment unghial sau unei scuame de la nivelul pielii, urmată de  efectuarea unui examen micologic sau a unei culturi fungice”, explică specialistul dermatolog.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase