Home » D:News » Care este legătura dintre obezitate şi problemele stomatologice?

Care este legătura dintre obezitate şi problemele stomatologice?

Care este legătura dintre obezitate şi problemele stomatologice?
Publicat: 19.09.2019
Medicul stomatolog Adrian Mina explică, pe înţelesul tuturor, care este legătura exactă între obezitate şi sănătatea orală.

“Obezitatea reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea în ultimii ani, iar corelaţia dintre obezitate şi problemele dentare este mai mult decat evidentă. Definiţia obezităţii este acumularea de ţesut adipos (grăsime) mult peste limita normală, adică o valoare mai mare de 30 a indicelui BMI (body mass index). Legătura dintre problemele dentare şi obezitate stă chiar în factorul principal care determină obezitatea, mai exact excesul alimentar. Acest exces alimentar se referă la cantităţi crescute de alimente procesate cu conţinut crescut de zahăr”, dezvăluie medicul stomatolog Adrian Mina.

Cum determină obezitatea apariţia problemelor la nivel dentar

“Este simplu! Prin ingestia de alimente bogate în carbohidraţi, ph-ul de la nivelul cavităţii orale scade considerabil, bacteriile care populează mediul oral sunt hrănite din belşug cu aceste alimente preferate, producând cantităţi crescute de acizi cu rol de demineralizare a ţesutului dentar. Deci procesul este simplu: alimente bogate în zaharuri – descompunerea lor în acizi – demineralizarea ţesutului dentar – carii”, spune Dr. Adrian Mina.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase