Dr. Bianca Dumitrescu: reumatolog ”Starea vremii activează reumatismul”

19 09. 2019, 17:00

Reumatologia este o specialitate medicală care tratează în mare parte boli ale sistemului imun, boli care atacă practic organele şi nu numai articulaţiile. Semnele bolilor reumatice pot fi localizate la nivel de piele, pe mucoase, articulaţii, plămâni, dar şi la nivelul inimii.

CSÎD: Care sunt cele mai frevente boli din sfera Reumatologiei la români?
Dr. Bianca Dumitrescu: În sfera reumatologiei cele mai frecvente boli sunt reumatismele degenerative precum artroza şi durerea de spate, frecvent lombară. Mulţi dintre noi am resimţit măcar o dată lombalgia, foarte mulţi avem poate un genunchi care “scârţâie”. Să nu uităm însă poliartrita reumatoidă, boala care afectează copii şi frecvent adulţi tineri şi este extrem de dureroasă, aducând cu sine dizabilitate cu implicaţii în toate aspectele vieţii unui pacient.

Boli reumatice pot apărea şi la copii de 2, 3 ani

CSÎD: Există şi copii care suferă de boli reumatologice?
Dr. Bianca Dumitrescu: Contrar aşteptării generale că reumatismul e boala omului în vârstă, sunt destule boli reumatologice care afectează copii, uneori de la vârste fragede de 2 -3 ani. Reumatologia pediatrică este în plină dezvoltare, tocmai pentru a ajuta copii bolnavi de artrită juvenilă.

Citeşte continuarea pe CSID!