Home » D:News » Patru cauze comune de divorţ

Patru cauze comune de divorţ

Patru cauze comune de divorţ
Publicat: 24.09.2019
Principalele motive care duc la divorţ au fost reliefate într-un nou studiu la care au luat parte indivizi care au trecut printr-un divorţ şi care au avut de ”revizuit” motivul real pentru care s-a ajuns în acel punct.

Studiul a fost publicat în Jurnalul de Terapie Sexuală şi Mariaj, iar în cadrul acestuia au fost chestionate 2,371 persoane recent divorţate. Aceştia au avut de selectat unul sau mai multe motive pentru care au divorţat. Pe primul loc, cu un procent de 47%, se clasează lipsa dragostei şi a intimităţii, pentru că unul sau ambii parteneri nu au mai avut sentimente.

Pe locul doi în top-ul celor mai comune răspunsuri de află problemele de comunicare, unde 44% dintre participanţi au selectat acest răspuns. Cercetătorii au explicat că partnerii poate că au avut un mod diferit de a comunica sau poate că unul dintre ei prefera să comunice mai puţin decât celălalt. Pe locul trei se clasează lipsa de simpatie, respect sau încredere, cu un procent de 34%, în timp ce pe locul patru, cu un procent de 32%, se află distanţarea partenerilor.

Cercetătoii menţionează că fiecare partener dezvoltă valori diferite sau pur şi simplu îşi doreau să facă altceva cu vieţile lor şi nu anticipau acest lucru în momentul în care au ajuns în faţa altarului. De asemenea, cercetătorii menţionează că răspunsurile oferite de participanţii la studiu tind să fie personale şi emoţionale, în timp ce motivele persoanelor divorţate în ultimii ani au la bază comportamentului partenerului. Practic, trăim în era în care satisfacţia personală este mult mai importantă, iar dacă mariajul este nesatisfăcător pentru că nu ne place, nu ne simţim pe aceeaşi lungime de undă cu partenerul sau pur şi simplu dragostea dintre cei doi a dispărut, divorţul este cea mai la îndemână opţiune.

Citeşte continuarea în CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase