Home » D:News » Un fermier australian, diagnosticat cu leucemie, dă în judecată Bayer în privinţa erbicidelor

Un fermier australian, diagnosticat cu leucemie, dă în judecată Bayer în privinţa erbicidelor

Un fermier australian, diagnosticat cu leucemie, dă în judecată Bayer în privinţa erbicidelor
Publicat: 14.10.2019
Un fermier australian a înaintat un dosar în instanţă împotriva unităţii de chimie agricolă a companiei Bayer, Bayanto AG Monsanto, după ce a fost diagnosticat cu leucemie după ce a folosit produsele producătorului, a informat joi media locală, citată de Reuters.

Ross Wild, un fermier din New South Wales a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin, anul trecut, după ce a folosit erbicidul Roundup pe proprietatea sa agricolă de lângă graniţa dintre New South Wales şi Victoria pe care o deţine din 1976, potrivit Mediafax.

El susţine că expunerea pe termen lung la ingredientul activ din Roundup, glifosatul, i-a cauzat boala.

În iunie, firma de avocatură Carbone Lawyers a intentat un proces îlmpotriva lui Bayer în numele clientului lor grădinar, pentru vătămări grave cauzate de Roundup, primul caz de acest fel din ţară.

Procesul urmează hotărârile judecătoreşti din Statele Unite şi leagă principalul ingredient din Roundup, glifosatul, de cauzele cancerului. Acest fapt a generat pierderi de zeci de miliarde de euro din valoarea de piaţă a lui Bayer.

Pentru Bayer – inventatorul aspirinei şi producătorul de medicamente pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale Xarelto şi pastilelor anticoncepţionale Yasmin – procesele din Statele Unite sunt cele mai mari probleme, cu peste 13.400 de reclamanţi, care au pretenţii asupra presupusului risc de cancer din cauza erbicidului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase