Home » D:News » Şapte medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019

Şapte medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019

Şapte medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie 2019
Publicat: 28.10.2019
Componenţii lotului olimpic al României la Astronomie au obţinut şapte medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională din acest an, ce s-a desfăşurat în ţara noastră.

A XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamţ sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale. Cei peste 120 de participanţi din 21 de ţări au concurat, în funcţie de vârstă, la două categorii: juniori şi seniori.

Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori şi patru elevi seniori. Aceştia au obţinut şapte premii: două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz, informează MEN.

Elevii laureaţi cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) şi George Cristian Ardeleanu (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Teodor Ionuţ Grosu (Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Dragoş-Andrei Sîrghi (Colegiul Naţional „Ştefan Cel Mare” din Suceava) şi Adrian-Marian Ţiripa (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila). Adrian-Marian Ţiripa a mai obţinut şi o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională.

Medalia de bronz a fost câştigată de către Flavia-Cristina Pascal (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Lucian Stoian (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase