Home » D:News » Cea mai nouă centrală nucleară a Indiei, vizată de un atac informatic

Cea mai nouă centrală nucleară a Indiei, vizată de un atac informatic

Cea mai nouă centrală nucleară a Indiei, vizată de un atac informatic
Publicat: 01.11.2019
Guvernul Indiei a confirmat că cea mai nouă centrală nucleară a fost vizată de un atac informatic, situaţie care expune la spionaj cibernetic un sector esenţial al ţării, informează cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.

Centrala nucleară Kudankulam a fost atacată cu un virus informatic pentru extragerea datelor asociat entităţii Lazarus Group, afirmă experţi informatici. Lazarus Group are legături cu două reţele de hackeri susţinute de Coreea de Nord.

Compania indiană de profil (Nuclear Power Corporation of India Limited, NPCIL) a confirmat că în sistemul informatic al centralei nucleare a fost depistat un virus, precizând că softul „a fost izolat de reţeaua internă esenţială”.

Comunicatul este contestat de experţi cibernetici, care afirmă că au fost compromise date esenţiale. Grupul NPCIL administrează 22 de reactoare nucleare comerciale în India, cu o capacitate totală de 6.780 MW.

Informaţia privind atacul cibernetic a apărut după o sesizare a site-ului VirusTotal, deţinut de trustul Alphabet, proprietarul Google.

Autorităţile indiene ştiau de acest atac informatic din septembrie, a declarat consultantul privat Pukhraj Singh, care a lucrat la Organizaţia Naţională de Cercetări Tehnologice, echivalentul indian al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA) din SUA. Specialistul afirmă că el a alertat Guvernul indian despre acest atac, care i-a fost semnalat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase